Kivenheittoja-blogi

kivenheittoja_pysty

Suomen itsenäisyys

4.12.2017

Minulle Suomen itsenäisyys tarkoittaa sanan- ja mielipiteenvapautta ja rauhaa. Sitä, että kaduilla on turvallista kulkea. Sitä, että luonto on puhas. Sitä, että meillä on oma lippu ja oma rauha. Sitä, että naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia politiikassa. Sitä, että Suomessa on toimiva terveydenhuolto. Suomen itsenäisyyttä ei voi mitata rahassa.

Ihanaa on myös se, että Suomi pysyy ajan hermolla. Tarkoitan tällä sitä, että 1945-1952 Suomi maksoi sotakorvauksia Neuvostoliittoon. Tällä hetkellä Suomessa hyödynnetään hyvin teknologiaa muun muassa tietokonetta, internettiä ja sitä kautta sosiaalista mediaa. Suomi on vaikuttamassa Euroopan yhteisiin asioihin. Suuri kiitos ja hatunnosto heille, jotka taistelivat itsenäisyytemme puolesta.

Kommentit

Kirjoittanut Anne Pohjois- Pohjanmaalta
16.12.2017 klo 10:36
Kyllä Oikeassa Olet, Siitä, että tästä Suomen Itsenäisyydestä maksettiin Kallis hinta , Minun toinen pappa osallistui Vapaus- sotaan 1917-1918 ja tähän Toiseen Maailman Sotaan ja talvisotaan ja toinen oli paleltua Talvisodassa ( molemmat Ovat edesmenneet) ja olen Työskennellyt Sotaveteraanien, Sotainvaliidien , Rintamanaisten ja Leskien Parissa yli 10- Vuotta Avustajana ja Olen Kuullut Paljon Millaista oli siellä Jossakin, missä taisteltiin "Siellä Jossakin " oli laittanut kirjeeseen Äitini Isä rintamalta kenttäpostia kotiin. Ja on ollut kovat pakkaset, siksi Meidän Pitäisi Muistaa Miksi Itsenäisyyspäivää? Ja Tämän Olisi Pitänyt Muistaa Myös Presidentin Linnan Juhlissa, että Sotaveteraani on Jo Vanha ja Paljon Kärsinyt Myös Hänen Vaimonsa On yhtä Arvokas Kun Häntä Kohdeltiin Huonosti siellä Linnan Juhlissa. Se, että terveyden huolto on menossa huonompaan suuntaan, Joka Sektorilta .Mutta Kaikesta Huolimatta Toivotan Teille Kaikkea Hyvää Ja Rauhallista Joulua Ja Onnea Uudelle Vuodelle tässä Vaiheessa. Niin eihän Suomi 100%;seti ole Itsenäinen Jos tarkkaan ajatelee kun Olemme Eu:ssa mutta vietämme Itsenäisyyspäivää ja on Kaunis Siniristilippumme.

Kommentoi

Jos haluat kertoa mielipiteesi kirjoituksesta, kirjoita se kommentti-kenttään ja paina lähetä-nappia.