Kiinnostus seksiin vähenee

Onko normaalia, että kiinnostus seksiin vähenee kovasti? Aikaisemmin harrastin itsetyydytystä vähintään kaksi kertaa viikossa siemensyöksyyn asti, nykyään en edes joka viikko.

Aikaisemmin olin kiinnostunut seksistä muiden ihmisten kanssa ja halusin sitä, mutta enää se ei oikein kiinnosta. Pelkään, että minusta tulee impotentti ja että kukaan ei huoli minua kumppaniksi, jos minua ei kiinnosta seksi.

Lääkärille en voi tämän asian kanssa oikein mennä, koska vanhempani eivät sitä hyväksyisi ja salaa en voi sinne mennä, koska vanhemmat saisivat kuitenkin tietää siitä.

Asun pienessä kaupungissa ja täällä juorut leviävät nopeasti, joten asia tulisi vanhempieni tietoon.

Minulla ei ole ketään, jonka kanssa puhua tästä, koska kaikki tuntemani ihmiset ajattelevat, että vammaisella ei saa olla seksielämää tai seksuaalisia tunteita.

Vastaus:

On normaalia, että kiinnostus seksiin vaihtelee. Siihen voi vaikuttaa oma mieliala, elämäntilanne, fyysinen olotila tai sairaudet. Eli kaikki erilaiset asiat elämässä voivat vaikuttaa siihen, ettei seksi kiinnosta samalla tavalla kuin ennen.

Jos on sellainen olo, ettei jaksa, niin myös seksuaaliset tunteet usein siirtyvät taka-alalle. Kun ihminen voi paremmin, niin seksuaaliset tunteet nousevat takaisin esiin.

Impotentti on mies, joka ei saa erektiota tai laukea yhdynnässä. Kertomasi mukaan, sinä et ole impotentti, vaan halusi seksiin, on vain jostain syystä pienentynyt.

Olisi hyvä, että voisit puhua näistä asioista jonkun kanssa. Se, että muut ihmiset kieltävät seksuaalisuutesi, vaikuttaa mielialaasi. Sinulla on seksuaalisuuteen samanlainen oikeus kuin kaikilla muillakin. Lääkärilläsi on vaitiolovelvollisuus eli hän ei saa puhua asioistasi kenellekään.

Jos et halua puhua lääkärille tai muille lähipiirisi henkilöille, voit soittaa auttavaan puhelimeen. Esimerkiksi Väestöliiton Seksuaaliterveysneuvonta voisi kuunnella ja auttaa sinua. Puhelinnumero on 040 167 9005. Sinne voi soittaa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 13:00–15:00 välillä.