Anteri Laine on Kettukin vuoden taiteilija.

Lahtelainen Antero Laine on valittu Kettukin Vuoden 2018 taiteilijaksi.

Kettuki ry nimittää vuosittain Kettukin Vuoden taiteilijan avoimen hakumenettelyn kautta. Antero Laineen valitsi Vuoden taiteilijaksi ehdokkaiden joukosta ruotsalainen kuvataiteilija Lotte Nilsson-Välimaa, joka toimii myös Laineen yksityisnäyttelyn kuraattorina. Vuoden taiteilijoita on valittu vuodesta 2004 saakka.

Antero Laine on vuonna 2006 Kaarisillasta valmistunut kuva-artesaani.

Valmistumisensa jälkeen Laine on työskennellyt Kaarisillassa kokopäiväisenä taiteilijana. Laine tekee pääasiassa akryylimaalauksia ja keramiikkatöitä. Töissään Laine on luonut oman maailman, joka katsojan silmissä herää eloon. Hänellä on ollut kaksi yksityisnäyttelyä, joiden lisäksi hän on osallistunut kymmeniin yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla.

”Tuntuu tosi hyvältä saada tunnustusta, kun on pitkään ja ahkerasti tehnyt töitä. Haluan kiittää taideohjaaja Outia siitä, että hän on jaksanut auttaa ja kannustaa minua,” kertoo Laine.

Laineen maalauksissa ja keramiikoissa on aistittavissa erityistä hiljaisuutta. Kaikki kuvassa on tärkeää ja kaikki on tarkkaan harkittua. Unohtamatta huumoria, jota esiintyy hänen töissään. Laine tuntuu rakastavan luontoa ja arjen kuvaamista. Uida, kävellä metsässä, nukkua ja työskennellä.

”Onnea Anterolle! Hänen työnsä ja niiden erityinen sävy koskettavat varmasti ihmisiä. En malta odottaa näyttelyn rakentamista yhdessä Anteron kanssa. Näen jo mielessäni kuvan siitä, mitä se voisi olla.” Iloitsee näyttelyn kuraattori Nilsson-Välimaa.

Antero Laineen yksityisnäyttely nähdään Galleria Arxissa Hämeenlinnassa 10.10.-8.11.2018. Laine saa lisäksi tuhannen euron stipendin, jonka mahdollistaa Assi ja Erkki Liikasen perustama nimikkorahasto Kansan Sivistysrahastossa.

Antero Laineen teoskuvien kuvapankki:

https://www.dropbox.com/sh/9yw644mjql38cju/AABfVnCylhtAteBMEHcpSIA_a?dl=0

Lisätiedot: Päivi Lilja, toiminnanjohtaja, p. 044 0405107, paivi.lilja[at]kettuki.fi Lotte Nilsson-Välimaa, lotte[at]kapsylen.se

Haastattelupyynnöt: Outi Kirves, p. 044‐712 9255, outi.kirves[at]kaarisilta.fi

Erityistaidetoiminnasta

Erityistaidetoiminta on taidetoiminnan ala, jota ei nimensä mukaisesti olisi ilman erityistä tukea. Erityistaidetoiminnan alaan kuuluu kehitysvammaisten, autismin kirjon henkilöiden sekä laaja-alaisia oppimishäiriöitä omaavien henkilöiden taidetoiminta. Kansainvälisesti erityistaidetoiminta lukeutuu outsider-taiteen kentälle.

Vuonna 2002 perustettu KETTUKI ry (Ent. Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry) toimii erityistaidetoiminnan kentän edunvalvojana ja erityistaidetoiminnan alan valtakunnallisena asiantuntijaverkostona.

Kettuki edustaa kaikkia erityistä tukea tarvitsevia taiteen tekijöitä Suomessa. Osallisuus taiteessa ja kulttuurissa on jokaisen oikeus.

Kettukin päämääränä on yhdenvertainen taide.

Kaarisilta ry on järjestänyt vuodesta 1987 lähtien Taide- ja Toimintakeskuksessa erityistukea tarvitseville henkilöille kuvataidetta, musiikkia, kädentaitoja ja liikuntaa. Vuodesta 2003 lähtien on annettu kolmevuotista ammatillista peruskoulutusta erityisopetuksena kuvataiteen ja musiikin aloilla.

Kaarisilta ylläpitää Art Kaarisilta – galleriaa Helsingissä, Sanomatalossa. Kansainvälinen Kaarisilta Biennale – kuvataidetapahtuma järjestetään joka toinen vuosi. Näyttelytoiminnan tavoitteena on luoda vuoropuhelua taiteilijoiden, yleisön ja taidemaailman välillä, esitellä mielenkiintoista, korkeatasoista taidetta sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa taiteilijoiden välillä.

www.kaarisilta.fi

Kettuki
Kirjastokatu 1
FI 13100 Hämeenlinna
Finland
+ 358 44 040 5107
www.kettuki.fi