Klaas Molenaar ja Antti Savolainen 28.2.-25.3.2018, Galleria Art Kaarisilta, Helsinki

KLAAS MOLENAAR JA ANTTI SAVOLAINEN 28.2.-25.3.2018

Klaas Molenaarin sekatekniikkatöissä abstraktin ja esittävän ero menettää merkityksensä. Usein jollain tavalla erilaisiin maisemiin liittyvät aiheet saavat mielikuvituksellisen ilmaisun. Molenaar työstää paperin reunasta reunaan aivan täyteen, ja lisäksi kirjoittaa piirroksistaan riveittäin tekstiä ikään kuin oman sisäisen maailmansa selitykseksi. Vahvojen värien teoksissa niin kalat, talot kuin tähtitaivaat lipuvat katsojan silmiin ja mieleen. Taiteilijan sanoin, kaikki hänen teoksensa ovat aina ”kauniita piirroksia”.

Klaas Molenaar (s. 1966, Huizen, Alankomaat) on työskennellyt Kunstcentrum Kijkoorin studiossa vuodesta 1990 lähtien. Molenaarin teoksia on useissa museokokoelmissa, mm. MADmusée (Liege, Belgia) ja Kunnenin Taidehallissa (Münster, Saksa).

Antti Savolaisen ilmaisu on hyvin yksityiskohtiin kiinnittyvää. Hänen taiteessaan yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla sekä realistisuus että satujen ja tarujen maailma. Tähän yhteisnäyttelyyn Savolainen on valmistanut keramiikkaveistoksia kivitavarasavesta. Esillä on myös taiteilijan pikkutarkkoja luonnoksia veistoksista. Näiden vuoropuhelusta syntyy hieno kokonaisuus, jossa voimme nähdä myös iloa ja huumoria, joka on Savolaiselle ominaista.

Antti Savolainen valmistui kuva-artesaaniksi Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskuksesta vuonna 2013. Valmistumisesta lähtien Savolainen on työskennellyt taiteilijana Kaarisillan Taidestudiossa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla.

Näyttely on avoinna ti-pe klo 11-18 ja la-su 12-16. Tervetuloa!
 
Galleria Art Kaarisilta
Elielinaukio 2 (Sanomatalo, 1. krs)
00100 Helsinki
puh. 0405103813
art[at]kaarisilta.fi
www.artkaarisilta.fi
AVOINNA TI-PE 11-18, LA-SU 12-16

KLAAS MOLENAAR JA ANTTI SAVOLAINEN 28.2.-25.3.2018