Maalaiselämää -näyttely 31.1.-25.2.2018, Galleria Art Kaarisilta, Helsinki

Maalaiselämää -taidenäyttelyn teoskuva, Sari Koivunen: Lehmä
Teoskuva: Sari Koivunen: Lehmä (silkkimaalaus, 2017). Kuva Kaarisilta ry.

Maalaiselämää on Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksen päivätoiminnan taiteilijoiden yhteisnäyttely, jossa on esillä keramiikkaa ja taidekäsityötä.

Näyttely on esillä 31.1.–25.2.2018

Keramiikassa on tutustuttu suomalaisiin maalaistalon eläimiin. Hevoset, lehmät, kanat ja koirat ovat muotoutuneet savesta hauskoiksi ja persoonallisiksi keramiikkaveistoksiksi, jotka ilmentävät tekijöidensä taiteellista ilmaisua. Minttu Koslow on toteuttanut maalaiselämäaihetta piirtämällä ja kaivertamalla työkoneita savilaatalle. Mark Piekkala on tehnyt eläinsarjansa omalla ainutlaatuisella pikkutarkalla ilmaisullaan.

Taidekäsityön parissa on toteutettu teoksia sekä itsenäisesti että yhteistyönä. Materiaaleina on käytetty mm. silkkiä, villaa ja puuvillaa. Teokset on valmistettu vanhoja käsityötaitoja syventäen, ja lisäksi on kokeiltu uusia tekniikoita esimerkiksi silkkimaalauksessa, huovutuksessa ja kankaanpainannassa.

Tekstiiliveistoksissa kaupunkilaiskoirat Daisy ja Nepo saapuvat tervehtimään maalaisserkkujaan. Pihamaan valtias, kukko tuijottaa maatalon isäntää vihaisesti. Se ei halua tulla syödyksi. Neulahuovutetuissa veistoksissa on materiaalina käytetty suomenlampaan villaa, lisäksi mm. koiran karvaa ja hevosen jouhia.

Näyttely on avoinna ti-pe klo 11-18, la-su klo 12-16

Lisätietoa Kaarisillasta: www.kaarisilta.fi

Galleria Art Kaarisilta
Elielinaukio 2 (Sanomatalo, 1. krs)
00100 Helsinki
puh. 0405103813

art[at]kaarisilta.fi
www.artkaarisilta.fi
Avoinna ti-pe klo 11-18, la-su klo 12-16