Papunetin kuvataidekilpailun äänestys on käynnistynyt

Papunet järjestää kuvataidekilpailun puhe- ja kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Vuoden 2018 kuvataidekilpailun aiheena on ihmeellinen luonto.

Kuvataidekilpailuun saapui tänä vuonna yhteensä 401 teosta. Tekniikoita oli käytetty monipuolisesti kollaasista tekstiilitaiteeseen ja öljyväriin.

Teoksissa kuvattiin jälleen paljon erilaisia eläimiä. Kilpailijoiden suosikkiaihe oli kettu.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan kilpailun finaaliin valittujen teosten joukosta. Yleisöäänestys käynnistyi 16.4. ja äänestysaikaa on 30.4. asti.

Raati esivalitsi yleisöäänestykseen kahdeksan työtä. Raati arvioi töiden persoonallisuutta ja omaperäisyyttä sekä omien ajatusten ilmaisemista.

Papunetin edustajista, valokuvaaja Pekka Elomaasta ja Kivi Median toimittaja Miika Turusesta koostuva raati valitsee toukokuussa kilpailun kolme voittajateosta. Voittajataiteilija saa palkinnoksi 150 euroa ja kaksi seuraavaa taiteilijaa 75 euroa. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan 50 eurolla. Lisäksi kaikille kilpailuun osallistuneille lähetetään kunniakirja.

Osa Papunetin kilpailuun osallistuneista teoksista pääsee mukaan taidenäyttelyyn, joka vierailee eri puolilla Helsinkiä ja Salossa. Teosten kuvia julkaistaan Papunetin verkkogalleriassa sekä sosiaalisen median kanavissa. Papunetillä on kuviin vapaa julkaisuoikeus.

Kuvataidekilpailun voittajatyöt ja yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan 2.5.2018.

Marita Siposen teos: Ystävät ja viholliset, 2017

Kuvassa on Marita Siposen teos Ystävät ja viholliset vuoden 2017 kuvataidekilpailusta.

Äänestä suosikkiasi kuvataidekilpailun teoksista (papunet.net)