Tukimuotoja perheille

FASD-lasta hoitavien vanhempien olisi tärkeää saada tukea. Perheiden on mahdollista hakeutua kursseille, jotka sisältävät asiantuntijaluentoja, ohjattuja vanhempainryhmiä, lastenryhmiä ja perheiden yhteistä kuntoutuksellista toimintaa.

Myös yksilöllinen perhekuntoutus on mahdollista. Kuntoutusjaksot suunnitellaan ja toteutetaan lapsen tai nuoren ja hänen perheensä yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kela

Kela järjestää FASD-sopeutumisvalmennuskurssin joulukuussa 2018. Kelan FASD-sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu alle kouluikäisille ja koulunsa aloittaville ja alakoululaisille. Perhekurssin kohderyhmänä ovat lapset, joilla on FASD, josta aiheutuu kuntoutuksen tarve.

Seuraavan kurssin aikataulu:
3. – 7.12.2018
Verve Lahti
Kurssin numero 72455
Kurssi Kelan sivuilla

Kehitysvammaliitto

Kehitysvammaliitto järjestää FASD-nuorten vertaistukiryhmiä, joista saadut tulokset ovat olleet erittäin hyviä.

Kehitysvammaliiton FASD -tiimi antaa myös maksutonta FASD -konsultointia yksityishenkilöille, jotka kuuluvat FASD Suomi -verkostoon. Tiedustelut FASD -konsultoinnista FASD -koordinaattorilta. (ks. lisätietoa)

Verneri

Tällä hetkellä Verneri-verkkopalvelussa toimii suljettu keskusteluryhmä FASD-lasten perheille. Keskusteluryhmän kautta voi verkostoitua FASD-lasta hoitavien perheiden kanssa.

Lisätietoa 

Kehitysvammaliiton FASD-koordinaattori Sari Somer,
sari.somer (at) kvl.fi, matkap. 044 906 3765