Rami kirjoittaa: kehitysvammaiset Perussa

Minun mielestäni myös Perussa pitäisi ottaa kaikki vammaiset huomioon, kehitysvammaisetkin. Peruslaisilla on jostain syystä sellainen käsitys, että jos lapsi syntyy tai on kehitysvammainen niin hänet voi lakaista maton alle selviämään. Tähän kysymykseen Verkko-Kerttu ei ole ehtinyt vastaamaan.

Nimi: Rami

Kommentit

Kirjoittanut mira
24.4.2017 klo 10:46
Hei Rami! Mistä sinä olet kuullut, että Perussa ajatellaan näin? t. Mira, Vernerin toimitus
Kirjoittanut Tämä on totuus.
29.4.2017 klo 19:29
Kyllähän se tiedetään, että jossain maailman maissa kohdellaan vammaisia huonosti. Jos lapsi syntyy vammaisena, niin vanhemmat voivat laittaa hänet laitokseen. Olen nähnyt dokumentin, jossa romanialaisessa vammaisten asuntolassa lapsia kohdeltiin todella huonosti. Useimmat vain makasivat sängyssä ja moni varmasti kuoli nälkään. Jossain maissa vammaisilla ei ole ihmisoikeuksia eikä edes samoja oikeuksia kuin eläimillä. En tiedä, että onko Perussa näin, mutta joissain maissa on.
Kirjoittanut Näin on.
14.8.2017 klo 15:40
Tietämättömyydestä se johtuu. Ei ennen vanhaan Suomessakaan ajateltu kehitysvammaisista muuta kuin että he ovat pelkkiä tylsämielisiä idiootteja, joille ei voi opettaa mitään. Vasta joskus 1980-luvulla vanhemmille alettiin opettamaan, että vammainenkin voi asua kotona eikä häntä kannata siksi automaattisesti pistää laitokseen. Onneksi nykyään ainakin Suomessa tiedetään paremmin, että kehitysvammaisia voi opettaa ja he voivat asua muualla kuin laitoksissa. Tieto ei vain ole levinnyt kaikkialle samaan tapaan.

Kommentoi

Jos haluat kertoa mielipiteesi kirjoituksesta, kirjoita se kommentti-kenttään ja paina lähetä-nappia.

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.