Tommi K. kysyy: Toteutuuko YK:n vammaissopimus kunnissa?

Nyt kun YK:n vammaisten ihmisoikeussopimus on voimassa, minkähän verran siitä tietää ja toteuttaa kuntien sekä päättäjät että viranhaltiijat?

Se tuo ihmisarvoa vammaisille sekä tuo heitä entistä lähemmäksi osaksi yhteiskuntaa. Toivottavasti pian saadaan Suomeen taho, joka valvoo, että ihmisoikeus sopimus toteutuu ja että se toteutetaan Suomessa.

Nimi: Tommi K.

Kommentit

Kirjoittanut Uimari tyttö
8.2.2017 klo 17:39
Moi! Tämä on kyllä hyvä asia, mutta kuka sitä valvoo? En ole vielä huomannut juuri mitään muutosta.
Kirjoittanut Tommi Kivimäki
10.2.2017 klo 20:37
vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta, joka korvaa Valtakunnallisen vammaisneuvoston, sen tehtävä on valvoa ja ja koordinoida YK.n vammaisten ihmisoikeussopimuksen toteutumista.
Kirjoittanut I.H.
13.2.2017 klo 14:35
Miksi toisilla on avustaja vapaa-ajalle ja minulla ei? Minä olen tosi surullinen, kun toisilla on ja minulla ei. Onko muita jotka tarvitsisivat avustajaa vapaa-ajalle, mutta ei ole saanut?
Kirjoittanut Yksin
13.2.2017 klo 18:29
Minullakaan ei ole avustajaa vapaa-ajalle vaikka tarvitsisin sellaisen, että pääsisin käymään kotikaupunkini ulkopuolella. Minua suututtaa, kun kaikilla kavereillani on avustajat, mutta kukaan ei halua minulle avustajaksi. Yksi ihminen lupasi syksyllä ruveta avustajakseni, mutta hänkin petti lupauksensa kun ensin lupasi tehdä kanssani vaikka mitä kivaa yhdessä. Minun kanssa ei enää kukaan saa sillä lailla pelleillä. Minun tunteilla ei enää pelleillä tai minä saan raivokohtauksen.
Kirjoittanut Masa L
29.9.2017 klo 15:47
Pelkään tässä käy kuten muidenkin vammaislakien eli kunnat tulkitsee niin kuin heille on parhaaksi. Tällaisia pitäisi ehdottoasti noudattaa.

Kommentoi

Jos haluat kertoa mielipiteesi kirjoituksesta, kirjoita se kommentti-kenttään ja paina lähetä-nappia.

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.