Iriksen urheilublogi

Nuorten jääkiekon MM-kisat 2019

21.1.2019

Vuoden 2019 jääkiekon nuorten MM-kisat pelattiin Kanadassa. Nuortenkisat käynnistyvät tapaninpäivänä joulukuussa 2018 ja finaali pelattiin 5. tammikuuta 2019. Ottelut pelataan Vancouverissa ja Victoriassa.

Alkusarjan jälkeen en odottanut Suomelta yhtään mitään. Kun puolivärierissä tuli vastaan isäntämaa Kanada, joka ei ole kertaakaan jäänyt mitalipelistä pois, kun turnaus on pelattu Amerikan mantereella.

Mutta jo ekassa puoliväriedissä nähtiin jymy paukku, kun turnauksessa voitosta voittoon mennyt Ruotsi hävisi Sveitsille 0-2 ja näillä ollen Ruotsille sanottiin heipat.

Sitten Suomen peli Kanadaa vastaan eteni pitkään 0-1 Kanadalla, mutta sitten kolmannen erän lopussa tulee onnekas pomppu ja Suomi tasoitti 1-1.Mentiin jatkoajalle ja tiukkojen vaiheinden jälkeen Suomi meni välieriin Sveitsiä vastaan. Kanada tippu mitalipelien ulkopuolella.

Muut puoliväri parit olivat Venäja-Slovakia 8-3 Venäjälle. Usa- Tsekki 3-1 Usalle.

Sitten päästiin välieriin, jossa vastakkain oli yllätäjä Sveitsi – Suomi. Tämä peli oli Suomella läpihuutojuttu. Suomi voitti 6-1 Suomelle. Toisessa parissa pelasi Venäjä-Usa 1-2. Usa siis voitti.

Näin olen finaalissa pelasi Suomi ja Usa

Finaali oli Suomen halintaa. Suomi meni johtoon 1-0 tokassa erässa ja 2-0 johtoon kolmannessa. Usa ei kuitenkaan luovuttanut ja tuli sitkeesti tasohin. Mutta Suomi oli yhtä sitkee ja nousi kolmanessa erässä 3-2 voittoon.

Joten lopputuloksena oli Mailmanmestaruus Suomella!!

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut kirjoitusta.

Kommentoi

Jos haluat kertoa mielipiteesi kirjoituksesta, kirjoita se kommentti-kenttään ja paina lähetä-nappia.

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.