Töissä kehitysvammaliitossa

Karoliina kirjoittaa:

20.5.2019

Tiistaina 14.5 olin epilepsia-luennolla työpaikalla. Se oli todella mielenkiintoinen. Uutta tietoa tuli paljon esimerkiksi ennen salattiin ennen, koska se oli häpeällinen sairaus. Vielä 1960-luvulla ei edes avioliittoa suotu epilepsia sairastaville ja heitä kutsuttiin epileetikoiksi.

Siellä myös puhuttiin erilaisista lääkkeistä, niitten vaikutuksista ja haittavaikutuksista. Olin tyrmistynyt kuullessani minkälaisia haitta vaikutuksia jotkut epilepsia lääkkeet voivat aiheuttaa. Esimerksi ärsyyntymistä, masennnusta ja psyykkisiä ongelmia, pahimmilaan itsetuhoista ajattelua. Tällaiset haittavaikutukset eivät ole kaikissa lääkkeissä.

Palattuani taas maan tasalle tajusin et hyvinhän tässä on mennyt, kun kohtaukset on itselläni pysynyt pois ja se on epilepsia lääkkeen tarkoitus.

Se kerrottiin epilepsian historiasta myös, että jotkut perheet eivät luottaneet ulkopuolisen henkilön apuun. He eivät esimerkiksi uskoneet, että joku muu kuin perheen oma jäsen osaisi auttaa, jos läheinen saisi kohtauksen.

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut kirjoitusta.

Kommentoi

Jos haluat kertoa mielipiteesi kirjoituksesta, kirjoita se kommentti-kenttään ja paina lähetä-nappia.

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.