Tukimuotoja perheille

FASD-lasta hoitavien vanhempien sekä lasten on tärkeää saada tukea.

  • Perheiden on mahdollista hakea KELAn järjestämille sopeutumisvalmennus-kursseille, jotka sisältävät asiantuntijaluentoja, ohjattuja vanhempainryhmiä, lastenryhmiä ja perheiden yhteistä kuntoutuksellista toimintaa.
  • Kehitysvammaliitto järjestää FASD-nuorten vertaistukiryhmiä, joista saadut tulokset ovat olleet erittäin hyviä.
  • Nuorille ja aikuisille on perustettu oma vertaiskeskusteluryhmä Facebookissa. Ryhmä on yksityinen ja piilotettu: vain jäsenet voivat löytää ryhmän ja nähdä keskustelun. Ryhmään voi liittyä ainoastaan ottamalla yhteyttä Facebookissa Minni Haveri Tukiliitto tai lähettämällä sähköpostia minni.haveri(ät)tukiliitto.fi Ryhmässä voimme kertoa kuulumisia ja vaihtaa ajatuksia FASDiin liittyvistä asioista ja ilmiöistä. Ryhmän ylläpitäjinä toimii Minni Haveri Tukiliitosta ja Sari Somer Kehitysvammaliitosta. Tervetuloa mukaan juttelemaan!
  • Kehitysvammaliiton FASD-tiimi antaa myös maksutonta FASD -konsultointia yksityishenkilöille, jotka kuuluvat FASD Suomi -verkostoon. Konsultoinnista voi tiedustella Kehitysvammaliiton FASD -asiantuntijalta. (ks. lisätietoa)

Verneri

Tällä hetkellä Verneri-verkkopalvelussa toimii suljettu keskusteluryhmä FASD-lasten perheille. Keskusteluryhmän kautta voi verkostoitua FASD-lasta hoitavien perheiden kanssa. Suljetuille keskustelupalstoille osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Voit liittyä suljetulle palstalle ottamalla yhteyttä osoitteeseen verneri(at)kvl.fi. Muista kertoa, mille palstalle haluat liittyä. Voit myös ehdottaa uuden palstan perustamista!

Lisätietoa 

Kehitysvammaliiton FASD-asiantuntija Sari Somer,
sari.somer (at) kvl.fi, matkap. 044 906 3765