Työtoiminnan uusia malleja

Työtoiminnan järjestämiseen uudella tavalla on olemassa hyviä malleja niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomessa edelläkävijöitä ovat olleet esimerkiksi Lyhty ry Helsingissä ja OmaPolku ry Tampereella. Näissä paikoissa on haluttu lähteä tekemään asioita toisella tavalla. Työtoiminnasta on tehty työpajatyyppistä. Toiminnan lähtökohtana on yksilöllisyys ja jokaisen omien vahvuuksien tukeminen.

Lyhty ry on vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille asumis-, työpaja- ja oppimispalveluja. Työpajoja ovat Tekstiilityöpaja Luovilla, Kulttuuripaja Valo ja Ulkotyöpaja Lato. Esimerkiksi Kulttuuripaja Valossa työskennellään esittävän taiteen parissa, tuotetaan Marginaaliklubia ja ylläpidetään äänitysstudiota ja Radio Valo -internet-media-asemaa. Työpajat antavat tilaisuuksia yksilöllisiin tekoihin, yhteistyöhön alan muiden ammattilaisten kanssa ja monipuolista liikkuvaa toimintaa Suomessa ja ulkomailla.

Myös tamperelaisessa OmaPolku ry:ssä lähtökohdaksi on otettu yksilöllisesti räätälöity työ- ja päivätoiminta. OmaPolussa on taide-, media- ja arkipajoja. Yhdistyksen taustalla on aktiivisia omaisia, jotka halusivat rakentaa uudenlaista palvelua erityistukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille ja heidän perheilleen. Vanhempia tuetaan vertaistukiryhmissä. Lisäksi projekteissa valmennetaan myös syrjäytymisriskissä olevia nuoria, joilla on neurologisia pulmia. Toiminnan lähtökohtiin kuuluvat jatkuva oppiminen ja luovuuden tukeminen.

Lisätietoa