Kodin helppo valinta- ”Todellakin Lampipuisto!”

Rubrik: Kodin helppo valinta - "Todellakin Lampipuisto!"
Ort: Järvenpää
Organisation/arbetsgemenskap: Eteva kuntayhtymä
Tid för genomförande: 2019-2020
Samarbetspartner:
Behov som ledde till boendegärningen:

Alkuvuodesta 2019 vastaava ohjaaja Tiia pohti, että Senjalla on niin paljon taitoja, että hän voisi asua Etevan tukiasunnossa ryhmäkodin sijaan. Asiasta keskusteliin Senjan kanssa mutta siinä kohtaa Senja ei vielä ollut aiheesta juurikaan innostunut. Lopputalvella 2020 Senja otti asumiskuvionsa puheeksi oman työvalmentajansa kanssa ja oli hieman turhautunut siihen, että ryhmäkodissa ei ole omaa rauhaa ja kaikki asiat joutuu jakamaan.

Åtgärder:

Senja ja Tiia tapasivat asian tiimoilta uudestaan maaliskuussa 2020. Käytiin keskustelua millaisessa asumismuodossa hän haluaisi asua ryhmäkodin jälkeen. Siinä hetkessä Senja halusi kertoa ajatuksistaan: ”Olisi kiva jos olis oma keittiö ja vessaa ei tarttis jakaa. Saisi tehdä juuri sellaista ruokaa, kun haluaa esimerkiksi uunikalaa.”
Senja oli aiheesta yhtä hymyä ja aivan innoissaan. Tavaroiden pakkaus ja kevätsiivous alkoivat saman tien, vaikka uuden asunnon osoitetta ei vielä tiedettykään.
Senjalle kerrottiin vapaista Etevan tukiasunnoista, Sointulan rivitalosta ja Lampipuiston kerrostaloyksiöstä. Seuraavina päivinä Tiia lähti Senja kanssa katsomaan asunnot. Ensin tutustuttiin Kellokosken kauppojen läheisyydessä olevaan Sointulan rivitaloon, joka sijaitsee ryhmäkodin kanssa samalla tontilla. Jo tässä vaiheessa Senja oli sitä mieltä, että Lampipuisto kiinnostaa enemmän, vaikka hän ei ollut sitä vielä nähnyt. Tutustuminen Lampipuiston kerrostaloyksiöön toi vaan lisää hymyä Senjan kasvoille. Vaikka Tiia näkikin vastauksen kasvoilta, niin silti hän kysyi Senjalta, kumman asunnon hän valitsee? Vastaus oli: ”Todellakin Lampipuisto!!!”
Muuttopäivä päätettiin nopeasti ja sen jälkeen Senja allekirjoitti vuokrasopimuksen ja teki sähkösopimuksen. Senja oli ihmeissään, kuinka helppoa on tehdä ihan itse sähkösopimus netissä ohjaajan tukemana.

Resultat och utvärdering:

Koska elettiin ”koronakevättä”, ei muuttoon valmistautumiseen yleensä kuuluvia tapaamisia pystytty toteuttamaan kuten yleensä. Sen sijaan yhteisiä tutustumistilaisuuksia järjestettiin Skypen avulla. Tapaamisiin osallistui Senjan lisäksi omaohjaaja sekä uuden kodin henkilökuntaa, eri päivinä eri ihmisiä. Senja pääsi kertomaan itsestään ja kyselemään uuden kodin elämään liittyviä asioita. Ohjaajat puolestaan saivat kysellä hänen elämästään ja tuentarpeestaan. Jälkeenpäin Senja sanoi, että tämä oli ihan hyvä tapa tutustua eikä häntä jännittänyt yhtään virtuaaliyhteyskään. Senja muutti omaan asuntoonsa loppukeväällä 2020.

Fortsättning av utvecklingsarbetet:

Senja saa yhdessä sovitusti tukea ohjaajilta arjen asioihin.

Internetlänk till videon:

Kontaktuppgifter: Salla Kauppinen
0403047683
salla.kauppinen@eteva.fi