Lyhytaikaishoitoa kylpylähotellissa

Otsikko: Lyhytaikaishoitoa kylpylähotellissa
Paikkakunta: Oulu
Organisaatio/työyhteisö: Oulun kaupunki/sosiaalinen hyvinvointi
Toteutusaika: 1.4.2019-31.12.2020
Yhteistyökumppanit: Sopimuskumppani Sokos Hotel Eden Nallikari
Asumisen tekoon johtanut tarve:

Omaishoitajien määrä on kasvava, ja etenkin viikonloppuisin järjestettävän lyhytaikaishoidon tarve on lisääntynyt. Tämä on näyttäytynyt varsinkin alaikäisten lasten omaishoitajien kohdalla. Lyhytaikaishoidon kehittäminen toiminnalliseen, kuntouttavaan, suuntaan edellytti toisenlaisia tiloja kuin perinteiset sosiaali- ja terveydenhuollon tilat. Sopivia tiloja ei ollut saatavilla.

Toimenpiteet:

Päädyimme uudenlaiseen ratkaisuun ja neuvottelimme sopimuksen Break Sokos Hotel Edenin kanssa. Viikonloppukäyttöön varasimme tietyn määrän huoneita lyhytaikaishoitoa varten. Kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa kävimme keskustelua uudesta toimintamallista. Asiakkaiden toimintakyky arvioitiin, jotta kaikki ne asiakkaat, jotka voivat olla lyhytaikaishoidossa hotellin tiloissa, pääsevät sinne. Työntekijät siirtyivät omasta toiminnasta tekemään töitä hotellin tiloissa.

Lopputulos ja arviointi:

Edenin lyhytaikaishoitoa käyttäneille asiakkaille ja heidän omaisilleen tehtiin palautekysely lyhytaikaishoidon järjestämisestä kylpylähotellin tiloissa. Kyselyyn vastanneet asiakkaat ja omaiset olivat 100 %:n tyytyväisiä lyhytaikaishoidon järjestämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet toivoivat, että lyhytaikaishoidon järjestäminen jatkuu Edenissä. Asiakkaat ja omaiset kokevat, että lyhytaikaishoito kylpylähotellissa on kokonaisuudessaan hyvin järjestetty. Kyselyyn vastanneet ovat olleet tyytyväisiä lyhytaikaishoidon tilaan ja ympäristöön sekä siellä järjestettyyn toimintaan. Majoittuminen kahden hengen huoneissa on mahdollistanut rauhallisen nukkumismahdollisuuden.

Toiminnan jatkaminen ja kehittäminen:

Toiminta Edenissä jatkuu ja arvioimme toimintaa koko ajan. Mahdollisesti teemme vastaavia uusia avauksia palveluiden kehittämisessä.

Internet-linkki videoon:

https://www.munoulu.fi/artikkeli/-/id/yhteishenki-kohoaa-korkealle-kylpylassa

(Sivu avautuu uuteen välilehteen)

Yhteystiedot: Arja Heikkinen
044-7034034
arja.heikkinen@ouka.fi