Videon om kvalitetskriterier för boende

Otsikko: Videon om kvalitetskriterier för boende
Paikkakunta: Svenskfinland
Organisaatio/työyhteisö: FDUV
Toteutusaika: 2019
Yhteistyökumppanit: Steg för Steg
Asumisen tekoon johtanut tarve:

Delegationen för boende för personer med utvecklingsstörning (KVANK) har utarbetat nio kvalitetskriterier för boende. Kvalitetskriterierna för boende ger anvis­ningar om hur boendet för personer med funktionsnedsättning ska utvärderas och utveck­las. Utgångspunkten för boendet för personer med funktionsnedsättning är jämlikhet – de har rätt till ett gott liv som alla andra. FDUV och Steg för Steg såg ett behov av att konkretisera kvalitetskriterierna - vad handlar det egentligen om i vardagen?

Toimenpiteet:

FDUV och Steg för Steg analyserade och konkretiserade kvalitetskriterierna till korta frågor gällande personens liv och vardag. Därefter intervjuades tre medlemmar av Steg för Steg, om deras liv och vardag utgående från kvalitetskriterierna. Medlemmarna är personer med intellektuell funktionsnedsättning och kommer från olika delar i Svenskfinland.

Lopputulos ja arviointi:

Detta resulterade i en film per kriterium, totalt nio videon. Videona finns på FDUV:s hemsida och Youtube kanal.

Toiminnan jatkaminen ja kehittäminen:

Videorna kan användas för spridning av kvalitetskriterierna vid olika informationstillfällen riktade till professionella, anhöriga och personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Internet-linkki videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=Q0dz5aWEayk&list=PLjlvGDplmcSlH7rJsI_gpM7oiQIkfsDUY

(Sivu avautuu uuteen välilehteen)

Yhteystiedot: Nina Normann
040 5085110
nina.normann@fduv.fi