Petrin blogi

Auttavainen ihminen

18.6.2018

Kun näet ihmisen, joka taritsee apua, niin sinun pitää kysyä tarvitsetko minun apua? Otetaan esimerkki. Jos vanha nainen ei pääse bussiin ja sinä satut olemaan paikalla, voisit auttaa hänet siihen bussiin kyytiin. Kuljettaja tulisi siitä iloiseksi, että hänen ei tarvitse viivytellä liian pitkää yhdellä pysäkillä. Bussin kuljettaja antoi minulle kerran suuret kiitokset ja minulle tuli siitä hyvä mieli, kuten kuuluu tullakin.

Tykkään auttaa ihmisiä, jotka tarvitsevat toisen ihmisen apua. Se on hyvä asia, että kaikki kehitysvammaiset auttavat myös toisiaan ja terveetkin ihmiset auttavat meitä!

Eikä saa sanoa kenellekään rumasti tai pilkata ketään henkilöä. Kaikkien kaveri pitää olla ja auttaa toisia ihmisiä. Muiden ihmisten pitäisi myös olla ystävällisiä meitä vammaisia kohtaan.

Aina pitää kysyä ihmiseltä, joka ei pääse suojatien yli, että tarvitseeko hän apua. Jos näkee maassa kaatuneen ihmisen, esimerkiksi näkävammiasen, niin hänet on autettava ylös eikä saa mennä ohitse. Minä haluan auttaa myös henkilökuntaa ja asukkaita keittiövuoroissa ja ruuanlaittamisessa ja leipomisessa myös. Kaikkia pitää auttaa oikein paljon.

Kommentit

Kirjoittanut Toinen auttaja
18.6.2018 klo 21:33
Näin on Petri. Siitä tulee myös hyvä mieli, kun auttaa muita. On helppo olla hyvällä tuulella, kunnon auttanut muita.

Kommentoi

Jos haluat kertoa mielipiteesi kirjoituksesta, kirjoita se kommentti-kenttään ja paina lähetä-nappia.