Lyhytaikaishoitoa kylpylähotellissa

Rubrik: Lyhytaikaishoitoa kylpylähotellissa
Ort: Oulu
Organisation/arbetsgemenskap: Oulun kaupunki/sosiaalinen hyvinvointi
Tid för genomförande: 1.4.2019-31.12.2020
Samarbetspartner: Sopimuskumppani Sokos Hotel Eden Nallikari
Behov som ledde till boendegärningen:

Omaishoitajien määrä on kasvava, ja etenkin viikonloppuisin järjestettävän lyhytaikaishoidon tarve on lisääntynyt. Tämä on näyttäytynyt varsinkin alaikäisten lasten omaishoitajien kohdalla. Lyhytaikaishoidon kehittäminen toiminnalliseen, kuntouttavaan, suuntaan edellytti toisenlaisia tiloja kuin perinteiset sosiaali- ja terveydenhuollon tilat. Sopivia tiloja ei ollut saatavilla.

Åtgärder:

Päädyimme uudenlaiseen ratkaisuun ja neuvottelimme sopimuksen Break Sokos Hotel Edenin kanssa. Viikonloppukäyttöön varasimme tietyn määrän huoneita lyhytaikaishoitoa varten. Kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa kävimme keskustelua uudesta toimintamallista. Asiakkaiden toimintakyky arvioitiin, jotta kaikki ne asiakkaat, jotka voivat olla lyhytaikaishoidossa hotellin tiloissa, pääsevät sinne. Työntekijät siirtyivät omasta toiminnasta tekemään töitä hotellin tiloissa.

Resultat och utvärdering:

Edenin lyhytaikaishoitoa käyttäneille asiakkaille ja heidän omaisilleen tehtiin palautekysely lyhytaikaishoidon järjestämisestä kylpylähotellin tiloissa. Kyselyyn vastanneet asiakkaat ja omaiset olivat 100 %:n tyytyväisiä lyhytaikaishoidon järjestämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet toivoivat, että lyhytaikaishoidon järjestäminen jatkuu Edenissä. Asiakkaat ja omaiset kokevat, että lyhytaikaishoito kylpylähotellissa on kokonaisuudessaan hyvin järjestetty. Kyselyyn vastanneet ovat olleet tyytyväisiä lyhytaikaishoidon tilaan ja ympäristöön sekä siellä järjestettyyn toimintaan. Majoittuminen kahden hengen huoneissa on mahdollistanut rauhallisen nukkumismahdollisuuden.

Fortsättning av utvecklingsarbetet:

Toiminta Edenissä jatkuu ja arvioimme toimintaa koko ajan. Mahdollisesti teemme vastaavia uusia avauksia palveluiden kehittämisessä.

Internetlänk till videon:

Kontaktuppgifter: Arja Heikkinen
044-7034034
arja.heikkinen@ouka.fi