Pariskunnan yhteinen koti Avainringissä

Rubrik: Pariskunnan yhteinen koti Avainringissä
Ort: Helsinki
Organisation/arbetsgemenskap: Aula-Työkoti, Avainrinki
Tid för genomförande: 2018
Samarbetspartner: Lähinaapuri
Behov som ledde till boendegärningen:

Tukea asumisessaan tarvitseva pariskunta halusi muuttaa omaan yhteiseen kotiin. He ovat seurustelleet yhdessä jo 11 vuotta, mutta asuivat kuitenkin eri osoitteissa.

Åtgärder:

Pariskunnan toive yhteisestä kodista onnistui Aulan Avainringin avulla. Avainrinki on tuettu verkostoasumispalvelu, joka mahdollistaa asumisen omassa kodissa ja tuen saamisen sinne sekä omannäköisen ja mielekkään arjen asukkaille.

Avainringistä pariskunta sai oman vuokra-asunnon, joka on tavallisessa kerrostalossa Helsingin alueella. Muuttoaan he suunnittelivat yhteisissä verkostopalavereissa. Tapaamisiin osallistuivat myös työntekijät heidän aiemmista asumispaikoistaan. Yhdessä suunnittelimme muun muassa käytännön järjestelyitä, jotka liittyivät muuttoon.

Avainringistä pariskunta saa myös asumistaan tukevat sosiaalisen isännöitsijän palvelut. Yhdessä sosiaalisten isännöitsijöiden kanssa he ovat tehneet päivä- ja viikko-ohjelmat. Sosiaaliset isännöitsijät ovat tukeneet erilaisten tukien sekä palveluiden hakemisessa ja saamisessa (henkilökohtainen tuki, harrastukset, asumistuki yms.)

Avainringissä asukkaat voivat osallistua yhteisiin tapaamisiin lähellä asuvien avainrinkiläisten kanssa, kukin omien henkilökohtaisten toiveidensa mukaan. Yhteiset tapaamiset antavat mahdollisuuden vahvistaa asukkaiden välistä yhteisöllisyyttä.

Resultat och utvärdering:

Pariskunta itse toteaa asumisensa sujuvan hyvin. Kotitöitä saa nyt tehdä enemmän kuin ennen ja tämä on mukavaa, vaikka se joskus väsyttääkin. He haluavat jatkaa yhdessä asumista ja toteavat, että kotona on ihan hyvä olla. Yhdessä he kertovat, että: ”Asuminen yhdessä on sellaista, kun kuvittelimme, tykkäämme siitä, ettei tarvitse olla erillään. Aiemmin joutui aina lähtemään kotiin johonkin kellonaikaan. Halutaan jatkaa asumista yhdessä.”

Fortsättning av utvecklingsarbetet:

Jatkosuunnitelmissamme on laajentaa Avainringin toimintaa sekä kehittää siihen liittyviä työtapoja.

Internetlänk till videon:

Kontaktuppgifter: Pauli Saksa
044-783 8024
pauli.saksa@aula-tyokoti.fi