Haluaisin kirjoittaa kirjan

Haluaisin kirjoittaa kirjan tai kirjoja ja yrittää saada niitä julkaistuiksi, mutta minua pelottaa että niitä ei uskota minun kirjoittamiksi.

Olen lukenut cp-vammaisesta miehestä, jolta julkaistiin kirja, mutta sitten epäilijät väittivät, että se on hänen äidin kirjoittama.

Pelkään, että minuakin epäillään, väitetään että kirja ei ole minun kirjoittama ja saan negatiivista palautetta ja julkisuutta.

Kaikki eivät ehkä usko, että kehitysvammainen voi kirjoittaa kirjoja, mutta minä osaan kirjoittaa aika hyvin. Minulle on sanottu, että osaan kirjoittaa paremmin kuin monet sellaiset, joilla ei ole kehitysvammaa vaikka minulla itselläni on.

Mitä minun pitäisi tehdä?

Vastaus:

On hienoa, että haluat kirjoittaa ja julkaista kirjoja. Jatka ihmeessä haaveesi toteuttamista.

Kirjailijat ovat julkisuuden henkilöitä ja julkisuuteen liittyy aina ikäviä puolia. Julkisuuden henkilöitä saatetaan esimerkiksi arvostella erilaisista asioista. Etukäteen on mahdotonta tietää, millaista palautetta ja julkisuutta kirjailija saa.

Julkisuuteen kannattaa varautua etukäteen. Julkisuuden hallintaan voi saada apua esimerkiksi kirjan kustantajalta ja läheisiltä ihmisiltä.