Identtisten kaksosten sekoittuminen keskenään

Identtiset kaksoset muistuttavat toisiaan erittäin paljon. Voiko tälläisten kaksosten kohdalla käydä niin, että heidät sekoitetaan keskenään lapsina niin, että ensimmäisenä syntynyttä kaksosta aletaan pitämään sisaruksenaan ja päinvastoin? Eikö tälläistä voi tapahtua kaksosten ollessa vielä niin pieniä, että he eivät vielä osaa itse kertoa, kumpi on kumpi?

Eli jos vaikka sinulla Kerttu olisi identtinen kaksoissisko niin että siskoasi olisi alettu pitämään sinuna ja sinua siskonasi silloin kun te olitte vauvat ja te olisitte itsekin kasvaneet uskomaan, että asia on niin.

Vastaus:

On kai teoriassa mahdollista, että kaksoset voisivat sekoittua. Ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, että tällaista oikeasti tapahtuu. Kun kaksoset syntyvät, sairaalassa ollaan erittäin tarkkoja siitä, että tiedetään, kumpi lapsi on kumpi.

Se on tietysti tavallista, että vieraat ihmiset eivät tiedä, kumpi kaksosista on kumpi. Lasten vanhemmat kuitenkin tunnistavat lapsensa. Vaikka identtiset kaksoset näyttävät samalta, he eivät kuitenkaan ole tismalleen samanlaisia. Jokaisella ihmisellä on oma luonne ja persoona, tämä näkyy jo vauvaiässä. Identtiset kaksoset eivät esimerkiksi käyttäydy koko ajan samalla tavalla.