Miksi joku ihminen haluaa olla aina ilkeä?

Mikä vaivaa sellaista ihmistä, joka puhuu aina ilkeästi muille ja haluaa selvästi pahoittaa toisen mielen? Siis että ihmisestä näkee, että hän oikein kovasti miettii, mitä ilkeää sanoisi seuraavaksi ja kenelle. Hän tietää hyvin, että miten parhaiten voi loukata toisia, sitten loukkaa toisia tahallaan ja nauttii nähdessään toisen surun. Sellainen ihminen tietää hyvin, että hän on ilkeä ja että muut eivät pidä hänestä siksi, mutta hän vain jatkaa ilkeästi puhumista koko ajan, eikä usko puhetta kun häntä käsketään olemaan kiltti. Eikä hän osaa selvästi puhuakaan kiltisti, koska kaikki, mitä hän sanoo on vain haukkumista ja haistattelua. Kysymyksiinkään ei saa kunnon vastauksia kukaan häneltä, vain pelkkää kiroilua ja ilkeitä puheita.

Vastaus:

Tällaisella ihmisellä on varmasti paha olo. Ihminen usein purkaa pahaa oloaan ympäristöönsä. Ehkä hänelle on oltu usein ilkeitä elämän aikana. Hän ei selvästi osaa olla muuta kuin ilkeä muille.

Mitä te muut teette, kun hän on tahallaan ilkeä? Oletteko kysyneet häneltä, miksi olet ilkeä? Kysykää, mitä sinä pelkäät? Ilkeys voi olla suojamuuri, eikä hän uskalla olla kiltti. Te voitte myös kertoa hänelle, miltä tuntuu, kun hän on ilkeä