Miksi opettajat eivät saa pitää kuria koulussa?

Uutisissa on käsitelty paljon tapausta, jossa opettaja poisti koulun ruokalasta häiriköivän oppilaan ja hän menetti työpaikkansa. Eivätkö nykyajan opettajat saa pitää mitään kuria oppilaille? Siltä ainakin tuntuu, että opettaja menettää työpaikkansa heti vaikka vain hipaisisi oppilasta ja oppilas väittäisi että opettaja satutti. Ennen vanhaan opettajat saivat kurittaa oppilaita. Ilmeisesti opettaja sai löydä oppilaita esimerkiksi viivoittimella sormille ja raahata oppilaan nurkkaan häpeämään, mutta kukaan ei puuttunut asiaan.  Onko asia niin, että ennen vanhaan opettaja sai hakata oppilaita miten tahtoi?  Miksi nykyään opettajat eivät saa pitää oppilaille mitään kuria?

Vastaus:

Kuri koulussa ja kotona on ollut paljon esillä viime aikoina uutisissa. Siitä on kysytty täälläkin aikaisemmin. Voit lukea edellisen kysymyksen ja vastauksen täältä.

On totta, että ennen vanhemmat ja opettajat saattoivat kurittaa lasta ruumiillisesti. Nykyään kaikenlainen lapseen kohdistuva väkivalta on kielletty. Väkivalta aiheuttaa paljon vahinkoa lapselle, ja siksi niin ei saa tehdä.

Kun puhutaan kurista, täytyy muistaa, että on myös muita keinoja kuin väkivalta. Nykyään ajatellaan, että vanhempien ja opettajien täytyy saada lapset tottelemaan muilla keinoilla kuin väkivallan avulla. Lapset tarvitsevat ohjeita ja sääntöjä, mutta rangaistus ei saa olla koskaan fyysinen väkivalta.