Missä sielut ovat?

Olen jo pitkään miettinyt, että mitä ihmisen sielulle tapahtuu kuoleman jälkeen? Uskon Jumalaan, Jeesukseen ja siihen, että ihminen joko pääsee Taivaaseen tai joutuu Helvettiin sen perusteella, miten hän elää. Pahat ihmiset eivät Taivaaseen pääse vaan joutuvat Helvettiin. Eniten ihmettelen sitä, että koska sielu sitten menee Taivaaseen tai Helvettiin kun jotkut sanovat että heti kuoleman jälkeen, kun taas jotkut sanovat että tuomiopäivänä Jeesus tulee takaisin maan päälle, lähettää pahat ihmiset Helvettiin ja ottaa hyvät mukaan Taivaaseen. Jos tuo viimeksi mainittu on totta, niin missä se sielu sitten on kuoleman jälkeen siihen tuomiopäivään asti? En oikein usko, että se voi olla haudassa kun samaan paikkaan voidaan myöhemmin haudata muitakin ihmisiä ja jos kaikkien jo kuolleiden sielut olisivat haudoissa niin sittenhän meillä olisi maan alla miljardeja ihmisten sieluja ollut jo tuhansien vuosien ajan. Entä miten vaikka kuolleen vauvan sielu voi päästä Taivaaseen kun sinne pääsee joidenkin mukaan vain uskomalla Jumalaan eikä pieni vauva voi sellaiseen kyetä?

Vastaus:

Tämä on asia, johon minä en osaa antaa vastausta. Olisiko sinun mahdollista puhua asiasta vaikka jonkun papin kanssa? Voisitko vaikka soittaa omaan seurakuntaasi ja pyytää tapaamista papin kanssa.

Se asia minulle tuli mieleen, että nämä ovat uskon asioita. Kukaan ei voi tietää oikeaa vastausta kysymyksiisi, koska sellaisia ei ole olemassa. Mutta selvästi sinä haluat asiasta keskustella. Papit keskustelevat näistä asioista mielellään.