Mitä teen, kun asiani ovat huonosti?

Minulla on paljon ongelmia, jotka pitäisi hoitaa kuntoon asunnossani. Esimerkiksi ulko-oven lukko on osittain rikki, vessanpöntön istuinosa on rikki, suihku on rikki niin ettei sitä voi kunnolla käyttää, tietokoneeni on vanha ja hajoamassa eikä internet toimi. Olen yrittänyt puhua esimerkiksi vanhemmilleni ja avustajalleni kuukausien ajan, että nämä asiat pitäisi hoitaa kuntoon, mutta kukaan ei ota minua tosissaan. Sitten minulle ollaan vihaisia, kun olen pelokas ja ahdistunut, mutta kun elämäni on vaikeaa, kun lähes kaikki kodissani on rikki tai menossa rikki. Lisäksi en saa apteekista tarvitsemiani sairauteeni lääkkeitä, koska reseptin kanssa on jotain ongelmia ja minun täytyisi välttämättä saada niitä lääkkeitä heti. Mitä teen kun asiani ovat huonosti, mutta ihmiset eivät auta minua mitenkään?

Vastaus:

Millaisessa asunnossa asut? Tavallisesti asuntojen ongelmissa auttaa isännöitsijä tai vuokranantaja. Heille voi kertoa, millaisia ongelmia asunnossa on. Jos asut asuntolassa, voit puhua asiasta asuntolan henkilökunnalle.

Lääkkeisiin liittyvissä asioissa voit pyytää apua lääkäriltä tai apteekin henkilökunnalta. He osaavat neuvoa, miten saat lääkereseptit kuntoon.

Ehdotan myös, että puhut ongelmista vielä kerran vanhempiesi ja avustajasi kanssa. Sinun kannattaa kertoa selvästi, että tilanne ahdistaa sinua ja että haluaisit apua.

Toivottavasti saat asiat kuntoon mahdollisimman pian!