Miten pääsen herkkänahkaisuudesta eroon?

Miten pääsisin herkkänahkaisuudestani eroon? Minä loukkaannun helposti heti, jos joku sanoo vähänkin jotain pahaa minulle ja jään miettimään, että miksi hän niin sanoi ja usein vieläpä rupean hautomaan kostoa, jota en tosin toteuta koskaan. Miten oppisin sellaiseksi, että antaisin sellaisten puheiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ilman, että ne jäävät minua vaivaamaan?

Vastaus:

Kyse voi olla heikosta itsetunnosta. Kun ihmisellä on heikko itsetunto, hän helposti kokee pienetkin asiat loukkaukseksi.

Heikko itsetunto tarkoittaa sitä, että ajattelee, että ei ole missään asioissa hyvä. Kun on heikko itsetunto, ei löydä itsestään hyviä asioita tai luonteenpiirteitä. Jos on heikko itsetunto, silloin myös ajattelee paljon sitä, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta. Tuntuuko tämä sinusta tutulta?

Heikkoa itsetuntoa voi yrittää vahvistaa. Opettele näkemään hyviä asioita itsessäsi. Huomaa, mitä asioita osaat tehdä hyvin. Tee usein asioita, joissa olet hyvä ja joista tulee hyvä mieli. Näe hyviä asioita toisissa ihmisissä ja ole heille ystävällinen. Muutos vie kuitenkin aikaa. Ole kärsivällinen. Tsemppiä!