Haluaisin saada lapsen

Voinko minä saada vielä lapsen, vaikka ikä on 43 ja olen nainen? Olen kehitysvammainen. Olen kyllä kihloissa, vaikka en asu kaverin kanssa vielä. Hän haluaa vauvan minun kanssa.

Vastaus:

Naisen mahdollisuus tulla raskaaksi heikkenee iän myötä. Paras ikä tulla raskaaksi on noin 25-vuotiaana. 35 vuoden jälkeen naisen mahdollisuus tulla raskaaksi pienenee huomattavasti. Silloin kun naisella loppuu kuukautiset eli vaihdevuodet alkavat, nainen ei voi enää tulla raskaaksi.

On siis mahdollista, että voit tulla raskaaksi, jos sinulla on vielä kuukautiset. Lapsen saaminen vaatii kuitenkin paljon enemmän kuin sen, että haluaa saada vauvan. Siihen liittyy myös iso vastuu hoitaa ja kasvattaa lasta koko sinun elämän ajan. Voisitte jutella toiveestanne jollekin läheiselle henkilölle tai ohjaajalle. On hyvä pohtia yhdessä, onko teidän elämäntilanne sellainen, että lapsen voi hankkia ja mitä tukitoimia tarvitsette, jos näin tapahtuu. Koska päätös on iso, sinun kannattaa miettiä sitä tarkasti ja ottaa kaikista asioista selvää.