Uusimmat vastaukset

Pepusta tulee limaa

14.5.2019

Miksi minun pepusta tulee aina limaa kun olen kiihottunut?

Vastaus:

Sinun kehosi reagoi kiihottumiseen sillä tavalla. Se on täysin normaalia. Jos asia kuitenkin sinua huolestuttaa, keskustele lääkärin kanssa.

Ryppyreikä

13.5.2019

Saako työntää ryppyreikään?

Vastaus:

Oletan, että puhut peppuseksistä eli anaaliyhdynnästä. Se tarkoittaa sitä, että penis työnnetään peppureikään.

Jotkut ihmiset nauttivat peppuseksistä. Se saako toisen peppuun työntää penistä, riippuu seksikumppanista. Toisen täytyy haluta peppuseksiä. Eli sinun täytyy puhua asiasta seksikumppanisi kanssa.

Parisuhde

13.5.2019

Onko parisuhde seksiä?

Vastaus:

Parisuhde on kahden ihmisen välinen suhde. Jos pari haluaa seksiä, niin silloin parisuhteeseen kuuluu seksi. Yleensä ihmiset haluavat seksiä yhdessä, eivät kuitenkaan aina.

Kaksi ihmistä voi tehdä myös keskenään seksiä, vaikka he eivät olisi parisuhteessa.

 

Suuseksi

13.5.2019

Mitä on kun tekee suuseksiä?

Vastaus:

Suuseksi tarkoittaa sitä, että seksikumppanin hyväilevät toistensa sukupuolielimiä suulla.

Omassa huoneessa vähissä vaatteissa

13.5.2019

Minä en oikein ole koskaan pitänyt vaatteiden pitämisestä päällä ja olen mieluiten vähissä vaatteissa, kun olen yksin. Julkisilla paikoilla tai muuten muiden läsnäollessa olen tietenkin vaatteet päällä, mutta asuntolan omassa huoneessa tykkään olla mieluiten vain kalsarit jalassa. Saanko tehdä näin? Minua ihmetyttää, kun hoitajat sanovat, että en saa, vaikka pidän oven kiinni ja ripustan oven ulkopuolelle roikkumaan kyltin, joka kertoo, että haluaisin olla rauhassa. Se kyltti tarkoittaa sitä, ettei kukaan saa tulla huoneeseeni ilman lupaa eli kenenkään ei pitäisi tulla sinne koputtamatta ensin. Jotkut eivät vain tottele sitä, minkä jälkeen minulle suututaan, jos joku tulee ilman lupaa huoneeseen ja minä olen siellä vaikka vain t-paita ja kalsarit päällä.

En edes ole alasti tai tee mitään rikollista. Eri asia olisi, jos kulkisin asuntolan yhteisissä tiloissa alasti tai vain kalsarit jalassa.

Vastaus:

Totta kai sinä saat pukeutua omassa huoneessasi niin kuin haluat. Jos haluat olla siellä boxereissa ja t-paidassa, niin se on ok. Minun mielestäni sinun pitää saada olla omassa huoneessasi vaikka alasti. On väärin, että sinulle suututaan, jos joku tulee huoneeseesi ilman lupaa.

Teidän asuntolassa pitäisi olla selvät säännöt siitä, ettei toisen huoneeseen saa mennä ilman lupaa. Sääntöjä pitäisi kaikkien myös noudattaa. Sinun kannattaa ottaa asia puheeksi. Sano, että sinulla on oikeus olla rauhassa omassa huoneessasi. Kukaan ei saa tulla sinun huoneeseen ilman lupaa.

Alushousut

13.5.2019

Hei! Olen mies pidän joskus kotona ollessani naisten alushousuja, koska ne ovat nätinpiä kuin miesten bokserit. Niissä on kukkakuviota, pitsiä ja rusetteja. Lisäksi ne tuottavat seksuaalista mielihyvää. Onko se ok? Pitääkö minun kertoa myös ohjaajille, ne eivät hyväksyisi asiaa.

Vastaus:

Se on sinun oma yksityinen asiasi millaisia alushousuja haluat pitää. Se on täysin ok, että haluat pitää naisten alushousuja. Et ole ainoa mies, joka haluaa niin tehdä.

Asia ei kuulu ohjaajille. Jos he sanovat jotakin, sano heille, että se on sinun oma asiasi.

Down ja peppu

6.5.2019

Olen lukenut jostain, vaikka en enää sitä tietoa löydäkään, että Downin syndroomaisilla ihmisillä olisi usein taipumus peräaukon kuroutumaan.

Kysyisin miten se vaikuttaisi, jos tällaisen henkilön kanssa haluaisi harrastaa peppuseksiä. Liukuvoidetta tarvittaisiin varmaan vieläkin enemmän, mutta lisäisikö tiukkuus ainakin miehen, ja miksei naisenkin nautintoa? Vai olisiko koko yhdyntä käytännössä mahdotonta?

Vastaus:

Peppuseksiin tarvitaan aina seksikumppanin suostumus. Kyse ei siis ole siitä, mitä toinen haluaisi tehdä. Yhdyntä peräaukkoon voi olla kivuliasta ja epämiellyttävää ilman, että kumppanin peräsuolessa on mitään epämuodostumia. Joku voi tykätä, joku taas ei, toinen ei halua edes kokeilla peppuseksiä.

Jos mietitte kumppanisi kanssa peppuseksiä, keskustelkaa asiasta esimerkiksi seksuaalineuvojan kanssa. Jos kumppanilla on peräaukossa epämuodostumia, keskustelkaa asiasta lääkärin kanssa.

Down-ihmisillä on useammin ongelmia ruuansulatuskanavan anatomiassa kuin muilla ihmisillä. Nämä ongelmat yleensä korjataan jo lapsuusaikana. Yleisin vaiva on kuitenkin ihan tavallinen ummetus aivan kuten muillakin ihmisillä.

Keharityttöjen välinen rakaus

30.4.2019

Minä ja minua hieman nuorempi tyttö rakastetaan toisiamme. Onhan se normaalia, kun me kosketelaan ensin alapäitämme pikkareiden läpi ja siten otamme pikkarit pois ja kosketelemme paljaita alapäitäme? Meistä se tuntuu kivalle ja saunassa on kiva hyväilä toisiamme alasti.

Olemme mietineet kihloihin menoa, mutta ohjaajat sanovat ettemme ymmärä sen merkitystä. Sehän tarkoittaa, että rakastaa toista. Olemme Pikku Myy ja Niiskuneiti, toisiimme rakastuneet tytöt.

Vastaus:

Onpa todella kiva lukea, että olette löytäneet toisenne. On hienoa, kun saa rakastaa ja olla rakastettu. Toisten alapäiden hyväily on normaalia. Tärkeintä on, että se tuntuu teistä kummastakin hyvältä.

Kihloihin meno on lupaus naimisiin menosta. Naisparit voivat mennä Suomessa naimisiin. Myös kehitysvammaiset ihmiset voivat mennä kihloihin ja naimisiin.

Miksi seksi tuntuu hyvältä?

23.4.2019

Miksi peniksen liikuttaminen edestakaisin emättimessä tuntuu niin hyvältä kuin hehkutetaan? Mikä siinä on niin ihmeellistä?
En ole siis harrastanut seksiä joten en tiedä.

Vastaus:

Olen nainen, joten en osaa omasta kokemuksesta sanoa. Seksi yleensä tuntuu hyvältä. Seksi on kuitenkin paljon muutakin kuin peniksen liikuttamista emättimessä. Lue vaikkapa tämä seksuaalineuvojan vastaus (www.verneri.net/selko).

Eri-ikäisten välinen seksi

23.4.2019

Saako 18-vuotias mies ja 50-vuotias nainen harrastaa seksiä?

Vastaus:

Kyllä saa. 18-vuotias on aikuinen ja saa päättää omista asioistaan.

Saako olla vauvamainen?

23.4.2019

Saako kehitysvammainen ihminen, joka käyttää housuvaippoja  olla vauvamainen? Haluaa olla ohjaajille asukkaan vauva. Itse olen tykkänyt välillä käytää vauvojen tutteja öisin.

Vastaus:

Tutti on tarkoitettu pienelle lapselle. Pieni lapsi saa tutin imemisestä turvaa. Lapsen tutin käyttö lopetetaan viimeistään, kun lapsi on kaksi-kolmevutias. Vanhemmat lapset eivät käytä tuttia, sillä se voi vahingoittaa hampaita.

Isommille lapsille ja aikuisillekin on tutteja. Ne on tarkoitettu suun käytön harjoitteluun esimerkiksi puheterapiaan apuvälineiksi. Niitä voi tilata internetistä esimerkiksi tästä linkistä (www.dreamcare.fi).

On muitakin aikuisia, jotka saavat nautintoa siitä, että välillä ovat vauvoja, käyttävät vaippoja ja tutteja. Öisin voit käyttää tuttia, jos siitä tulee sinulle hyvä olo. Jos joku sinulle tärkeä ihminen, esimerkiksi toinen asukas, haluaa silloin tällöin hoitaa sinua kuin isoa vauvaa, sekin ok. Ketään toista ei saa kuitenkaan pakottaa osallistumaan vauvailuusi.

Et voi myöskään vaatia, että ohjaajat hoitavat sinua kuin vauvaa. Ohjaajien tehtävä on auttaa asukkaita mahdollisimman omatoimiseen ja itsenäiseen elämään. He eivät voi hoitaa aikuisia asukkaita vauvoina.

Pelottaa, kultsipalloni haluaa raiskata minut

23.4.2019

Itse kyllä kysyin milloin menemme yhdessä saunaan, mutta tarkoitin sen vitsillä. Hän on kertonut asuntolansa ohjaajille, että haluaa raiskata minut.

Kultsipalloni on kyllä mielestäni maailman ihanin, kaunein, älykkäin ja taiteellisin nainen.

Silti pelottaa eka kerta, ei vähiten siksi, että en ole vielä koskenut häneen sormenpäällänikään, suhde on niin tuore.

Onko neuvoja? Tai vinkkejä, mistä saisin rohkaisua?

Vastaus:

Ensin pyydän anteeksi, että kesti kauan, ennen kuin sait vastauksen.

Jos tuo raiskaus-sana vaivaa sinua, niin kysy, mitä hän tarkoitti sanomallaan.

On normaalia, että uusi suhde jännittää ja vähän jopa pelottaa. Varmasti teitä kumpaakin, koska ette vielä tunne toisianne. Varatkaa aikaa tutustumiselle, tehkää kivoja asioita yhdessä.

Koskettelun aika on sitten, kun suhde tuntuu teistä kummastakin tarpeeksi turvalliselta. Seksiasioissa etenet omaan tahtiisi. Voit sanoa kultsipallollesi suoraan, että haluat tutustua häneen ensin rauhassa ja muun aika on sitten tulevaisuudessa.

Penikseen lisää senttimetrejä

23.4.2019

Haluaisin peniksen isommaksi ja suuremmaksi, että se menee kunnolla reikään. Mun kihlattu on monesti valittanut, että hän ei nauti seksistä, kun mulla on niin ohut ja pieni ja se ei ole oikeaa seksiä. Mun on pakko saada penis paksummaksi ja isommaksi.

Vastaus:

Ensin pyydän anteeksi, että kesti kauan, ennen kuin sait vastauksen.

Isompi penis tuskin ratkaisee teidän seksiongelmia. Iso penis voi olla hieno kuvitelmissa, mutta siitä voi olla jopa haittaa seksielämässä. Mikään tutkimus ei ole todistanut, että naiset saavat enemmän tyydytystä miehiltä, joilla on iso penis. Sanotaankin, että isoon penikseenkin voi tottua ja pienelläkin voi tuottaa nautintoa.

Seksin nautinto sekä miehellä että naisella syntyy paljon muusta kuin peniksen laittamisesta emättimeen. Oletko sinä seksuaalisesti antelias kihlatullesi? On paljon nautinnollisia asioita, joita voit tehdä kumppanillesi. Voit suudella, hieroa eroottisesti, tehdä suuseksiä ja puhua tilanteeseen sopivalla tavalla. Nämä kyvyt ovat paljon tärkeämpiä kuin peniksesi koko.

Hyvää seksiä tulee yhdessä tekemällä, joten myös kihlattusi pitää olla itse aktiivinen. Jos kihlattusi osaa käyttää reisiensä ja lantionpohjansa lihaksia, seksistä tulee hyvää. Silloin ei sinun peniksen koolla ole väliä.

On tärkeää kokeilla ja testata oman kumppanin kanssa erilaisia tapoja tuottaa nautintoa ja erilaisia yhdyntäasentoja. Esimerkiksi takaapäin-asennossa penis menee syvemmälle kuin perinteisessä lähetyssaarnaaja-asennossa.

Myynnissä on myös penispumppuja, joilla peniksen kokoa voidaan hetkellisesti suurentaa. Niitä voi ostaa seksikaupoista.

Naiset käyttävät rintaliivejä

15.4.2019

Ei miehet käytä rintaliivejä niin kun joku mies oli kirjoittanut, vaan naiset.

Vastaus:

Jokainen ihminen saa pukeutua sillä tavalla kuin haluaa. On olemassa miehiä, jotka haluavat pukeutua naisten vaatteisiin. On olemassa naisia, jotka haluavat pukeutua miesten vaatteisiin. Tällaisia ihmisiä kutsutaan transvesiiteiksi. Liitän alle tekstin Verneri.netin uudelta sukupuoli-sivulta. Siinä kerrotaan, millainen ihminen transvesiitti on.

Transvestiitti kokee sukupuolensa vaihtelevan. Hän voi kokea itsensä välillä naiseksi ja välillä mieheksi. Hän voi toisinaan kokea itsensä myös joksikin muuksi, esimerkiksi sukupuolettomaksi.

Moni transvestiitti on tyytyväinen siihen sukupuoleen, joka hänelle on määritetty syntymässä. Jos ihmisen biologinen sukupuoli on mies, hän voi kuitenkin joskus ilmentää itseään naisena esimerkiksi pukeutumalla naisten vaatteisiin. Jos ihmisen biologinen sukupuoli on nainen, hän voi toisiaan ilmentää itseään miehenä esimerkiksi pukeutumalla miesten vaatteisiin.

Rintaliivi

8.4.2019

Olen poika ja tahtoisin käyttää rintaliiviä ja muita tyttöjen vaatteita. Olen puhunut omien ohjaajien kanssa, jotka ovat tyttö ja poika ja molemmat lupasivat lähteä kanssani niitä ostamaan, jos haluan. Pelkään mitä muut sanovat ja pelkään että joudun muuttamaan asuntolasta sen takia pois. Onko asiassa jotain väärää.

Vastaus:

On tosi hienoa, että ohjaajat haluavat auttaa sinua tässä asiassa. Siinä ei ole mitään väärää, että haluat pukeutua tyttöjen vaatteisiin.

Uskon, että ohjaajat auttavat ja tukevat sinua myös siellä asuntolassa. Voisitte miettiä yhdessä ohjaajien kanssa asiaa. Miettikää, miten kerrotte asiasta muille asukkaille. Jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on. Sinä haluat pukeutua tyttöjen vaatteisiin ja se on ok.

Alapää karvojen leikkaaminen

1.4.2019

Kun välillä leikkaan mun kihlatun alapään karvat ja se leikkaa minulta, niin mistä johtuu että sillä kasvaa nopeammin alapää karvat nopeammin mitä minulla?

Vastaus:

Toisilla karvat kasvavat nopeammin kuin toisilla. kasvunopeus on yksilöllistä.

Seksisuhteeseen

25.3.2019

Mistä löydän miehen vain seksisuhteeseen, en halua mitään seurustelua.

Vastaus:

Yksi keino etsiä seksisuhdetta on etsiä sellaista netin treffipalstoilta. Voit etsiä Googlesta erilaisia treffipalstoja. Kirjoita hakuriville treffipalsta.

Voit löytää seksiseuraa myös, kun tapaat uusia ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Ihmiset löytävät itselleen seksiseuraa esimerkiksi baareista ja laivoilta.

On tärkeää puhua kumppanin kanssa omista toiveista. Toisille sopii pelkkä seksisuhde, toiset haluavat parisuhdetta.

Miehen ja naisen sukupuoli elimet

25.3.2019

Mistä johtuu, että joillakin miehillä on isompi penis kuin muilla miehillä ja mistä johtuu kun joillakin naisilla on leveä häpyhuulet ja joillakin naisilla kapea.

Vastaus:

Me ihmiset olemme erilaisia. Ihmisen geenit eli perintötekijät tekevät meistä sellaisia kuin olemme. Kaikki meissä tulee geeneistä. Esimerkiksi hiusten ja silmien värin, käsien koon ja nenän muodon määräävät geenit. Niin myös sukupuolielinten koko ja ulkomuoto johtuu geeneistä.

Kuinka monta sukupuolta on olemassa?

21.3.2019

Luulin ennen, että sukupuolia on kaksi eli nainen ja mies, mutta nykyaikana sanotaan, että on muitakin sukupuolia. Kuinka monta sukupuolta sitten on oikein olemassa ja mitkä on niiden nimet? Entä mikä on sellaisen seksuaalisen suuntautumisen nimi, että ihmisellä on miehen sukupuolielimet, mutta hän pitää itseään sukupuolettomana ja harrastaa seksiä homomiesten kanssa? Eihän hän ainakaan homomies voi olla, jos hän ei tunne olevansa mies.

Vastaus:

Vernerin sivuille on juuri päivitetty sivuja, joissa kerrotaan sukupuolesta ja seksuaalisuudesta. Voit lukea vastauksia kysymyksiisi alla olevista linkeistä.

Pääset sukupuoli-sivulle tästä linkistä (www.verneri.net/selko).

Pääset seksuaalisuus-sivulle tästä linkistä (www.verneri.net/selko).

Kivessyöpä ja rintasyöpä

21.3.2019

Voiko naiselle tulla rintasyöpä, jos rintaan osuu kova isku? Minulle on kerrottu, että voi tulla? Entä voiko miehelle tulla kivessyöpä, jos hän koskettelee kivespusseja liian paljon tai liian rajusti?

Vastaus:

Ei voi tulla rintasyöpää, jos rintaan osuu kova isku. Se on uskomus, joka ei pidä paikkaansa. Kivessyöpää ei myöskään voi tulla, jos koskee kiveksiä liian rajusti.