Uusimmat vastaukset

Raiskaus

12.2.2019

Raiskaus on rikos kaikissa EU-maissa. Miksi sellaista tehdään? Ovatko ihmiset yksinkertaisesti vain niin tyhmiä?

Vastaus:

Hei, anteeksi, että vastaus on kestänyt. Tämä on vaikea aihe ja vastauksen kirjoittaminen on vienyt aikaa. Olen yrittänyt kirjoittaa selkeän vastauksen. Selkokielinen se ei valitettavasti ole.

Ihmisellä, joka raiskaa, on varmasti paljon pahoja kokemuksia omassa menneisyydessään. Suuri osa raiskaajista on itse kokenut lapsena ja nuorena seksuaalista väkivaltaa tai nähnyt sitä usein. Kun on itse joutunut uhriksi, on vaikea kunnioittaa toista ihmistä. Ihmisellä on kuitenkin kyky oppia uutta ja toipua pahoistakin kokemuksista. Pahat kokemukset eivät riitä perusteluksi sille, että raiskaa.

Eri maissa ajatellaan eri tavoin esimerkiksi naisen ja miehen asemasta. Opitut arvot ja tavat pysyvät pitkään, vaikka muuttaisi toiseen ihan erilaiseen maahan. Kun henkilö tulee maahan, hänen pitää oppia sen maan tavat ja lait, jossa elää. Esimerkiksi Suomessa maahanmuuttajille järjestetään koulutusta, jossa kerrotaan Suomen tavoista. Koulutuksessa kerrotaan myös seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.

Raiskaus on kaikissa EU-maissa rikos. Se, mitä pidetään raiskauksena vaihtelee eri maissa. Raiskauksesta saatavat rangaistukset ovat myös erilaisia eri maissa.

Suomessa ja monissa muissa Euroopan maissa on tietyt vaatimukset, että raiskauksesta saa raiskaustuomioon. Näitä vaatimuksia ovat

  • tekoon liittyy väkivaltaa tai väkivallan uhkaa tai
  • uhri ei pysty puolustamaan itseään tai kertomaan tahtoaan esimerkiksi vaikean kehitysvamman vuoksi.

Edellä esitettyjä vaatimuksia pidetään kuitenkin liian tiukkoina. Esimerkiksi nainen saattaa vain pelätä niin paljon, että ei uskalla vastustella. Laki voi tällöin tulkita, että teko ei ollut raiskaus, koska nainen ei vastustellut.

Tämä vuoksi lakiin halutaan muutosta. Muutos olisi sellainen, että seksiin tarvitaan aina kummankin suostumus. Jos toinen osapuoli ei ole antanut suostumusta, on teko raiskaus.

Suomessa on tehty vuonna 2018 lakialoite, että raiskauslakia muutetaan. Lakialoite on nyt eduskunnan käsittelyssä. Uusi laki on siis luultavasti tulossa.

Pistävä kipu pippelissä

11.2.2019

Kysyisin, että miksi pippelin päässä tuntuu välillä pistävältä?

Vastaus:

Vaivaako kipua sinua? Ehdottaisin, että käyt kysymässä asiasta lääkäriltä.

Yhdyntä

11.2.2019

Kuinka yhdynnässä toimitaan ja mitä sitten tapahtuu, kun miehen penis on emättimessä?

Vastaus:

Vernerissä on uudistetu seksuaalisuus-sivut. Siellä on kerrottu muun muassa yhdynnästä. Yhdynnästä kerrotaan kohdassa “rakastelu”.

Pääset lukemaan tietoa seksuaalisuudesta tästä linkistä (www.verneri.net/selko).

Voit lukea seksistä myös tästä linkistä (www.seteke.fi).

 

Kuukautiset

5.2.2019

Miten pääsen kokonaan eroon kuukautisista? Lasta ei saa tehdä kun olen lievästi älyllisesti kehitysvammainen.

Vastaus:

Kuka on sanonut sinulle, että lievästi kehitysvammainen ihminen ei saa saada lasta? Kyllä sinulla on oikeus perustaa perhe, kuten muillakin ihmisillä.

Voit lukea Verneri.netin sivuja, joissa kerrotaan vauvahaaveista ja vanhemmuudesta. Pääset vauvahaaveita-sivulle tästä linkistä ja tukea vanhemmuuteen -sivulle tästä linkistä (www.verneri.net/selko).

Keskustele lääkärisi kanssa kuukautisista.

Mikä miehiä vaivaa?

5.2.2019

Luin, että ulkomailla vegaanisessa tilassa ollut nainen synnytti vauvan eli häntä oli joku mies käyttänyt seksuaalisesti hyväksi. Mikä miehiä vaivaa, kun he tekevät sellaista? Kyseinen nainenhan on ollut täysin avuton koska vegaanisessa tilassa oleva ihminen ei voi mitenkään puolustaa itseään eikä kertoa asiasta kenellekään. Entä miten oli mahdollista, että naisen raskaus huomattiin vasta kun hän synnytti? Muidenhan on täytynyt hoitaa häntä koko ajan niin luulisi, että sen huomaa kun hoidettavan maha kasvaa jne. Ja miten sellaisessa tilassa oleva nainen voi synnyttää, koska eihän hän pystynyt edes ponnistamaan vauvaa ulos mahasta?

Vastaus:

Minulla ei ole tietoa tästä kyseisestä tapahtumasta. Voin vain sanoa, että jotkut ihmiset tekevät väärin. On miehiä, jotka käyttävät naisia seksuaalisesti hyväkseen. Mutta eivät kaikki miehet tee niin. Karmea tapaus tämä kyllä on.

Kolme vuotta ilman seksiä

4.2.2019

Mä olen kohta 3 vuotta ollut ilman naista.

Vastaus:

Muokkasin hieman kysymystäsi. En ollut ihan varma, mitä kirjoitit. Olenko ymmärtänyt oikein, että et ole harrastanut seksiä naisen kanssa kolmeen vuoteen?

Jos et ole parisuhteessa, voi seksi toisen kanssa jäädä vähälle. Tämä on ikävä asia monelle sinkulle. Kaikkia ei kuitenkaan haittaa, että ei ole saanut seksiä toisen ihmisen kanssa. Haittaako se sinua?

Seurustelu päättyy

29.1.2019

Mitä tehdään kun oma mies jättää?

Vastaus:

Olen pahoillani, jos sinulle on käynyt näin. Miltä sinusta tuntuu? Mitä sinä haluaisit tehdä? Kuuntele itseäsi ja anna itsellesi aikaa.

Seksuaalinen hyväksikäyttö

29.1.2019

Raiskaus on Suomessa aina erittäin vakava rikos, josta saa tuntuvan rangaistuksen. Ja pahoja ihmisiä on sekä miehissä että naisissa. En pidä sellaisesta ajatusmallista, että heitä olisi vain jommassakummassa sukuopuolessa.

Vastaus:

Olen samaa mieltä. Sekä miehet että naiset tekevät pahoja asioita. Raiskaus on vakava rikos, joka vaatii voimaa. Miehet ovat yleensä naisia voimakkaampia. Siksi raiskaajissa on enemmän miehiä kuin naisia. Mutta myös naiset käyttävät miehiä seksuaalisesti hyväkseen. Seksuaalista hyväksikäyttöä on monenlaista.

Hyväksikäyttö

21.1.2019

Kun nyt on kova keskustelu tästä hyväksikäytöstä, niin minun mielestä syy ei yksin ole miehissä vaan kyllä naisissakin ja tytöissäkin on vikaa, kun kulkevat puoli alasti kesäisin ja talvisin. Oletko minun kanssani samaa mieltä?

Vastaus:

En ole sinun kanssasi samaa mieltä. Hyväksikäyttö on aina hyväksikäyttäjän vika. Syy on aina miehessä, joka tekee naiselle pahaa. Mies ei voi syyttää naisen pukeutumista.

Samalla tavalla, jos nainen on hyväksikäyttäjä, on se aina naisen vika.

Halvin tekovagina

21.1.2019

Mikä on halvin tekovagina mitä on?

Vastaus:

Katsoin hintoja nettikaupoista. Halvimmat hinnat olivat 25-30 euron välillä. Voit tutustua hintoihin nettikauppojen sivuilla.

Tekee mieli seksiä

21.1.2019

Minun tekisi mieli työntää peniksellä jotain naista sinne naisen emättimeen. Mutta minä en ole saanut Kaveripiirin kauta ketään naista, vaikka olen yritänyt. Minulla on ollut ilmoitus, että haluaisin tehdä lapsia.

Vastaus:

On hyvin luonnollista, että haluat seksiä naisen kanssa. Seuran löytäminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Usein nainen haluaa tutustua ennen kuin haluaa seksiä. Sinun ei siis kannata laittaa ilmoitusta, jossa etsit seksiseuraa. Lapsistakin sinun kannattaa puhua vasta, kun olet tutustunut toiseen ihmiseen paremmin.

Sinun kannattaa tavata uusia ihmisiä muuallakin kuin netissä. Seksi kuuluu aikuisen ihmisen elämään ja yleensä ihmiset haluavat seksiä. On kuitenkin hyvin yksilöllistä, kuinka nopeasti ihminen haluaa uuden ihmisen kanssa seksiä. Seksiin ei saa pakottaa ketään. Se on aina vapaaehtoista.

Kun tapaat naisen, josta olet kiinnostunut, tutustu häneen ensin. Yleensä nainen haluaa kokea, että olet kiinnostunut hänestä muutenkin kuin vain seksin vuoksi.

Sinä puhut siitä, että haluat työntää peniksen naisen emättimeen. Muista, että hyvään seksiin kuuluu paljon muutakin kuin yhdyntä. Pitäkää toisianne hyvänä, suukotelkaa ja hellikää.

Kuinka pitkään siittiöt elävät elimistön ulkopuolella?

21.1.2019

Jos miehen peniksestä tulee spermaa niin, että se ei päädy esimerkiksi naisen sisälle, vaan vaikka vessapaperiin, niin kuinka pitkään siittiöt elävät ihmisen elimistön ulkopuolella? Ajattelin vain, että kuinka pitkään on mahdollista, että jos nainen vaikka koskee vessapaperissa olevaan miehen spermaan sormella ja laittaa sitä sitten emättimeen niin että hän voi tulla raskaaksi vai voiko niin tulla raskaaksi?

Vastaus:

Siittiöt voivat elää vain muutaman tunnin kehon ulkopuolella. Naisen emättimessä elinikä on pidempi: siittiöt voivat elää jopa 3-5 päivää.

En usko, että nainen voi tulla raskaaksi kertomallasi tavalla.

Mihin miehen penis laitetaan seksin aikana?

14.1.2019

Mihin miehen penis kuuluu laittaa seksin aikana? Minä kun haluaisin laittaa sen naisen emättimeen, jos joskus harrastan seksiä. Olen luullut, että se kuuluu laittaa sinne, mutta minulle on sanottu monta kertaa, että minun pitää laittaa penis toisen miehen peräaukkoon.

Minulle on myös sanottu, että nykyään naisen kanssa ei miehet saa seksiä harrastaa, vaan naiset harrastavat sitä keskenään ja miehet keskenään. Mitä se sellainen muka on? Mistä ne lapset sitten tulevat, jos ei enää miehet saa harrastaa seksiä naisten kanssa? Kuuleman mukaan naiset ovat saaneet tarpeekseen tuhansia vuosia jatkuneesta seksuaalisesta orjuudesta ja että minä olen raiskaaja kun haluan seksiä naisen kanssa.

Vastaus:

Heteroseksissä mies laittaa peniksen naisen emättimeen. Homoseksissä mies laittaa peniksen miehen peräaukkoon. Riippuu siis siitä, oletko hetero vai homo, mihin peniksen yhdynnässä laitat.

Naiset harrastavat seksiä miesten kanssa nykyisin ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Nykyisin kuitenkin uskalletaan puhua myös siitä, että nainen voi olla rakastunut naiseen ja haluta seksiä naisen kanssa. Koska asiasta uskalletaan puhua, useampi naista rakastava nainen uskaltaa kertoa asiasta avoimesti. Siksi voi tuntua, että nykyisin naiset haluavat useammin seksiä naisten kanssa kuin aikaisemmin. Sama koskee homomiehiä.

Lapsia voi syntyä myös ilman miehen ja naisen yhdyntää. Esimerkiksi naispari voi saada lapsen käyttämällä keinohedelmöitystä. Se tarkoittaa sitä, että raskaus saadaan alkuun laboratoriossa. Naisen munasolu hedelmöitetään miehen siittiöllä ja hedelmöittynyt munasolu siirretään naisen kohtuun kasvamaan.

Keinohedelmöitystä käyttää myös moni miehen ja naisen muodostama pari, joka ei voi saada lasta perintisellä yhdynnällä.

Neitsyys

10.1.2019

Onko oikein menettää neitsyys papallensa, jos on vammainen?

Vastaus:

Tarkoitatko, että pappa on vammaisen tytön tai naisen isä tai isoisä? Ei ole oikein, että kukaan tyttö tai nainen meneettää neitsyytensä omalle isälleen tai isoisälleen. Se on törkeää seksuaalista hyväksikäyttöä. Se voi olla myös raiskaus. Jos tiedät, että näin on tapahtunut, kerro asiasta jollekin luotettavalle henkilölle. Tämä pappa pitää saada vastuuseen teostaan. Hän on tehnyt väärin.

Viekö kohdun poisto seksuaaliset halut

10.1.2019

Onko olemassa mitään lääkettä joka vie seksihalua? Auttaako kohdunpoistoleikkaus viemään seksihalut naisilla? Eräs psykiatrian erikoislääkäri ei suostunut, kun perustelin, että haluan kohdunpoistoleikkauksen. Perustelin, että saan kuukautisten aikana raivokohtauksia ja minulla on runsas vuoto. Terveyskeskuslääkäri ei myöskään suostunut.

En ole pystynyt terveyskeskuksessa käymään antamassa papa-koetta, lääkäri kysyi harrastanko irtosuhteita ja sanoin joo. Kohtuleikkauksen haluisin, kun en ole voinut käydä papa-kokeessa, jossa näkee onko kohtu syöpä riski. Ja minun mielestäni 36-vuoden ikä pitäisi olla hyvä syy kohtuleikkaukseen.

Vastaus:

Kohdunleikkaus on suuri leikkaus. Leikkaus aiheuttaa suuret riskit erilaisiin terveysongelmiin. Lääkärit voivat tehdä leikkauksen vain, jos henkilöllä on jokin kohdun poistoa vaativa sairaus. Kohdun poisto ei poista seksuaalista halua, koska halu syntyy aivoissa.

On monia naisia, joille papa-näytteen antaminen on vaikeaa. Pelosta kannattaa puhua jo ennen ajan varaamista. Silloin voit saada todella taitavan näytteen ottajan ja rauhoittavan esilääkityksen.

Kerroit, että sinulla on vaikeita kuukautisvaivoja. Varaa aika lääkkärille ja keskustele hänen kanssaan. Vaikeisiin kuukautisvaivoihin on olemassa apukeinoja. Ota mukaan luotettava henkilö, jos tarvitset asiassa tukea.

Miksi ihmiset harrastavat usein seksiä?

10.1.2019

Miksi ihmisillä tekee usein mieli harrastaa seksiä, vaikka he eivät haluaisi edes lapsia vaan jopa yrittävät ehkäistä raskauden? Melkein kaikilla eläimillä seksiä on vain silloin kun ne lisääntyvät. Minusta olisi paljon helpompaa, jos naisillakin olisi aina tietyt kiima-ajat, jolloin he voisivat tulla raskaaksi, vaikka vain muutamana päivänä vuodessa ja samaan aikaan miehillä kehittyisi spermaa kiveksissä että he voisivat saattaa naiset raskaaksi. Muulloin ei ihmisillä tekisi ollenkaan mieli seksiä, mutta he voisivat vaikka halailla, suudella ja kosketella toisiaan muuten vain.

Minulle ainakin yksinäisenä miehenä olisi helpompaa, ettei spermaa kehittyisi koko ajan kiveksissä niin että ei tarvitsisi muutaman päivän välein itsetyydyttää, koska olen niin kiihottunut. Mieluummin olisin kiihottumatta ollenkaan, ettei tarvitsisi itsetyydytystä harrastaa ja koska en tule koskaan kokemaan sitä, että minulla olisi seksiä toisen ihmisen kanssa koska olen ruma, tyhmä ja iljettävä.

Vastaus:

Eläinten kiima-aika on jälkeläisten tekemistä varten. Monet eläimet harrastavat seksiä myös kiima-ajan ulkopuolella. Parittelu on hyvin yleistä esimerkiksi apinalaumoissa, vaikka kiima-aikaa ei olisikaan.

Itsetyydytys ei ole pariseksin korvike. Kun tyydytät itseäsi, teet paljon muuta kuin vain tyhjennät spermavarastosi. Itsetyydytys tuottaa mielihyvää ja vapauttaa kehossasi rentouttavia hormoneja. Monet ihmiset tyydyttävät itseään, vaikka heillä olisi aktiivinen ja hyvä seksielämä kumppanin kanssa.

On todella surullista lukea, että sinä koet olevasi olet ”ruma, tyhmä ja iljettävä. Tuollaiset ajatukset liittyvät masennukseen. Nuo ajatukset eivät kerro sinusta mitään, vaan kuvaavat matalaa mielialaasi. Olisi hyvä, jos voisit jutella näistä asioista lisää jonkun luotettavan ihmisen kanssa.

Seksisuhdesivusto kehitysvammaisille ihmisille

8.1.2019

Voiko tänne saada osion, josta voisi lievästi älyllisesti kehitysvammainen mies/nainen etsiä seksisuhdeseuraa?

Vastaus:

Verneri.nettiin ei ole tarkoitus perustaa palstaa, jossa voi hakea seksiseuraa. Kirjeenvaihtopalstalla voi etsiä ihmissuhdetta. Ihmissuhteeseen usein kuuluu seksi. Asiasta voi keskustella sen jälkeen, kun on tutustunut toiseen. Ymmärrän, ettei tämä ole se, mitä kysyt. Mutta se on sitä, mitä Verneri.net voi tarjota.

Tuleminen

8.1.2019

Mistä tietää milloin siemensyöksy tulee ja mihin sen voi antaa tulla?

Vastaus:

Opit tuntemaan, milloin siemensyöksy tulee, kun harrastat itsetyydytystä. Jos itsetyydytyät, siemensyöksyn voi antaa tulla vaikka talouspaperiin tai pyyhkeeseen. Jos olet yhdynnässä, keskustele parisi kanssa, mihin siemensyöksyn voi antaa tulla.

Onko täällä tyttöystävää?

8.1.2019

Siis tarkoitan sellaista, että ystävää ihan vaan naispuolista ystävää? Tuolla kirjepalstalla ei oikein ole sellaista mieluisaa.

Vastaus:

Voit lähettää Verneriin oman ilmoituksen, jos kirjeenvaihtopalstalla ei ole mieluisaa.

Miksi en ole koskaan ollut kiinnostunut muista nuorista?

8.1.2019

Olen ymmärtänyt, että nuorena pitäisi olla kiinnostunut muista nuorista ja haluta seksiä ja seurustelua heidän kanssaan. Kun minä tulin murrosikään 12-vuotiaana, niin olin heti kiinnostunut vain aikuisista miehistä ja naisista. Nyt aikuisena olen kiinnostunut vain miehistä mitä seksiin ja seurusteluun tulee. Nuorena olin vähän kiinnostunut tytöistä, mutta minua ei kiinnostanut koskaan seksi heidän kanssa. Miksiköhän en koskaan teininä ollut kiinnostunut muista samanikäisistä noin 12-20-vuotiaista nuorista, vaan aika vähintään 30-vuotiaista aikuisista. Nytkään minua ei 37-vuotiaana voi pojat vähempää kiinnostaa. Ikinä en voisi harrastaa seksiä vaikka 16-18 vuotiaan pojan kanssa vaikka jotkut sitä sen ikäisten kanssa harrastaa. Lapset ja nuoret eivät ole minua koskaan seurustelumielessä tai seksuaalisesti kiinnostaneet eikä nyt aikuisena edes ystävinä. Mitä vähemmän saan olla tekemissä lasten tai nuorten kanssa niin sen parempi.

Vastaus:

Kaikki me ihmiset olemme erilaisia. Meillä on omat tunteemme ja omat ajatuksemme. En voi tietää, miksi et ole koskaan ollut kiinnostunut nuorista. On hyvä asia, että tiedät, mistä pidät ja mistä et pidä.