Cmv ja tulevat oireet

Kysymys 

Hei,

Edellisen lapsen (6v) ensimmäiset 3 vuotta olivat todella rankkoja ja yhtä lääkärissä juoksemista mm allergioiden ja refluksin takia. Tuosta kun selvisin, niin uskalsimme yrittää toista lasta ja itselleni ns korjaavaa kokemusta.

Mutta kävikin, ettei vauva läpäissyt kuuloseuloja ja sitä kautta selvisi synnynnäinen sytomegalovirus. Nyt hänet on todettu täysin kuuroksi ja se jo yksistään tuntuu ylitsepääsemättömältä. Häneltä on ultrattu aivot ja sisäelimet sekä katsottu silmän rakenteet. Sanottiin, että ne on ok, mutta aivojen uä:n tekstissä sanotaan "lateraaliventrikkelien välissä tosin näkyy pieni cavum". Mitä tämä tarkoittaa?

Cmv:stä ei lääkäri tunnu tietävän ja sanovat, että nyt ei voi muuta, kuin odottaa. Kuinka kauan oireita tai uusia vammoja voi ilmaantua? Meidän parisuhde on kriisissä tämän takia ja kummatkin vain itkemme iltaisin. Haluaisin vain niin palata aikaan ennen tätä raskautta, kun kaikki oli vielä hyvin. Mietin jo, että annamme vauvan adoptoitavaksi kuuroille vanhemmille, joilla tämä on normaalia. Meille ja lähipiirille tämä on tällä hetkellä ainakin vain painajaista.

Halusin vain sitä normaalia, keskivertoa vauva-aikaa ja elämää ja olen niin katkera, etten sitä ikinä saanut.

Vastaus 

Hei,

Kiitos yhteydenotostasi.

Teidän perheessä eletään ilmeisen rankkoja aikoja. Epätietoisuus ja huoli lapsen hyvinvoinnista vaikuttaa ymmärrettävästi parisuhteeseenne ja aivan koko perheen arkeen.

Tällaisessa tilanteessa ei pidä jäädä yksin. Mannerheimin lastensuojeluliitto antaa keskusteluapua ja auttaa perheitä vaikeissa tilanteissa

Kannattaa soittaa vanhempainpuhelimeen joka palvelee seuraavasti:

maanantaisin klo 10–13 ja 17–20

tiistaisin klo 10–13 ja 17–20

keskiviikkoisin klo 10–13

torstaisin klo 14–20

Puhelinnumero on 0800 92277. Vanhempainpuhelimessa voit puhua mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta.

Valitettavasti emme osaa ottaa kantaa kysymyksiin CMV:stä ja laternaaliventrikkelien välissä näkyvästä Cavumista. Voisitko vielä kysyä lääkäriltä, osaisiko hän ohjata perheenne jollekin asiantuntijalle, joka tuntee kuulovammat paremmin?

Kaikkea hyvää toivottaen,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!