En saa maksusitoumusta kesäleirille

Kysymys 

Miksi kaikki muut Lievän älyllisen kehitysvamman saaneena saavat maksusitoumuksen kehitysvammaisten kesäleirille, mutta minulle vammaissosiaali työntekijät huutavat, ettei minulla ei ole oikeaa diagnoosia: selkeä Lievä älyllinen kehitysvamma? Ei ole oikein, että ne joilla on lievä älyllinen kehitysvamma selkeä oikea diagnoosi niin ne saavat maksusitoumuksen kehitysvammaisten kesäleirille.

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Valitettavasti on vaikea sanoa, minkä perusteella maksusitoumusta ei myönnetä, koska vammaispalvelulain tai erityishuoltolain mukaisina myönnetyt palvelut eivät ole diagnoosisidonnasia vaan asiakkaan tarpeen mukaan myönnettäviä. Kunnissa on kuitenkin erilaisia käytäntöjä palveluiden myöntämisissä.

Voisitko vielä kysyä sosiaalityöntekijältäsi perusteluja kirjallisena? Voit sitten lähettää kysymyksen uudestaan meille. Muista kirjoittaa kysymykseen sosiaalityöntekijän vastaus niin voimme ottaa siihen paremmin kantaa.

On olemassa myös muita tapoja hakea avustuksia leirimaksuihin, kuten diakonia-avustus. Voit kysyä asiasta oman seurakuntasi diakoniatyöntekijältä. 

ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

-------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!