Englanninkielinen päiväkoti erityislapselle?

Kysymys 

3-v tyttäreni ei osaa puhua ja on erittäin vahva epäilys siitä että hänellä on autismi. Hänen vahvin kielensä on englanti. Tällä hetkellä hän on kunnallisessa päiväkodissa ja koska kaikki erityisryhmät ovat täynnä, niin emme päässeet integroituun ryhmään. Muutimme vasta 3-kk sitten Suomeen eli hän ei tästä syystä osaa ollenkaan suomea, minun äidinkieleni hänen äitinään on turkki ja olen puhunut hänelle Turkkia.

Onko olemassa englannin kielisiä päiväkoteja erityislapsille (kunnalliselta puolelta)? Koska lapseni vahvin kieli on englanti (osaa 1-sanan pituisia englannin kielisiä sanoja) niin haluaisin että lapseni on englannin kielisessä päiväkodissa.

Vastaus 

Hei,

Kiitos kysymyksestänne.

Ette kertoneet viestissänne, missä kunnassa asuttte. Siksi on mahdotonta selvittää asiaa tarkemmin. Hyvin epätodennäköistä on kuitenkin, että sellaisia englanninkielisiä päiväkoteja olisi, jotka ovat ainoastaan erityislapsille. Julkisia kansainvälisiä päiväkoteja voi olla, joissa järjestetään varhaiskasvatusta myös erityislapsille integroidusti.

Saatte asiaan vastauksen parhaiten kun tiedustelette asiaa oman kuntanne kunnanvirastosta.

ystävällisin terveisin,
Verneri.net toimitus