Hiusten värjäys

Kysymys 

Kysyisin sellasta, että saako raskaana oleva käydä parturissa värjäämässä hiuksia? Olen kuullut ristiriitaisia tietoja asiasta ja haluaisin VARMAN vastauksen ennen kun itse menen parturiin!

Vastaus 

Soitin Väestöliiton Teratologiseen tietopalveluun. Kätilö Marjut Lehmusmies kertoi heidän suosittelevan, ettei värjäystä otettaisi ennen 12. raskausviikkoa. Sen jälkeen hiuksia voi raskauden aikana muutaman kerran värjätä.

Jos haluat saada tarkempaa tietoa hiustenvärjäyksestä, niin viikosta 50 alkaen teratologisessa palvelussa vastaa kysymyksiin gynekologi Christel Schroeder. Puhelinnumero on (09) 641 716, soittoaika kello 9-11. Vuoden 2004 alusta palvelu siirtyy Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan ja numero sinne on (09) 471 76500. Soittoaika arkipäivisin 9-12.

Teratologinen tietopalvelu on maksuton puhelinpalvelu, joka antaa tietoa teratogeeneistä. Teratogeeneillä tarkoitetaan sellaisia ulkoisia tekijöitä, joilla on haitallinen vaikutus hedelmällisyyteen tai kehittyvään sikiöön. Teratogeenejä voivat olla esimerkiksi äidin käyttämät lääkkeet, äidin infektiot ja muut sairaudet, rokotukset ja erilaiset ympäristö- ja työaltisteet (esim. kemikaalit ja säteily).

Ystävällisin terveisin Mira Vihmo