Huoli rakenneultran löydöksestä

Kysymys 

Hei,

Oli tänään rakenneultra vko 20+0. Sikiön aivoista löytyi 2kpl Plexus chorioideus kystia läpimitoiltaan 4,5mm x 7,3mm sekä 7,4mm x 4,7mm. Kätilön tekemässä ultrassa ei havaittu muita rakennepoikkeamia. Niskapoimun mittasi sen mitä vauvan asennolta sai ja se oli muistaakseni n. 2mm luokkaa. Kaulan ja niskan rakenne näytti muutoin normaalilta. Rv 12+ niskaturvotus oli 1,4mm.

Sikiön mitat vastasivat viikkoja 19+0 ja sain kontrolliajan 8 vkon päähän kasvun tiimoilta. Sikiön tämän hetkinen koko vastaa paremmin "todellista ikää" hedelmöitysajankohta huomioiden kuin viikon 12+ ultran mitat.

Minua huolettavat nuo kystat, voivatko ne yhdessä niskaturvotuksen kanssa viitata kehityspoikkeamaan?

Vastaus 

Hei,

noiden kystien suhteen ei tarvitse olla huolissaan, jos kaikki muut rakenteet olivat normaalit. Esim. HYKSin alueella ei niitä enää mitata tai lasketa eikä niiden perusteella ohjelmoida enää mitään jatkotutkimuksia. Ne katoavat muutaman viikon kuluessa.

Ystävällisin terveisin,
Ansa Aitokallio-Tallberg
LKT, naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri

------

Palautteesi on meille todella tärkeää. Vastaa lyhyeen kyselyyn neuvontapalstan käytöstä!

Oletko käyttänyt Verneri.netin neuvontaa? Mistä löysit palvelumme? Saitko vastauksen kysymykseesi? Voisiko verneri.netin neuvontaa kehittää? Vastaa kyselyymme tästä linkistä!