Isokokoisuus

Kysymys 

Hei!

Tyttäremme on 8kk ja olen huolestunut muutamista erinäisistä asioista. Vauva on todella isokokoinen, paino 13kg ja pituus 76cm, pää kasvanut suhteessa normaalisti. Rintamaidolla ja kiinteitä menee jonkin verran. Silent-refluksi, matalat ferritiinit (alle 12). Kieli-ja huulijänne leikattu 2kk iässä, mutta edelleen kitalaki hyvin korkea, kieli ei lepää, nukkuessa suu raollaan.

Motorisesti kääntyy vatsalleen ja takaisin mutta ei ryömi, ei konttaa eikä varaa jaloilleen lainkaan. Jalat ihan makaronia kun yrittää seisottaa.

Kädet toimivat symmetrisesti ja istuu tuetta, mutta ei siis pääse itse istuma-asentoon tai pois.

Olen huolissanu kehityksestä mutta myöskin isokokoisuudesta, voisiko korkea kitalakikin viitata johonkil tiettyyn oireyhtymään tms? Muutoin tyttö iloinen, hymyilevä ja seurailee katsellaan sekä jokeltelee. Nukkuminen ollut aina huonoa, herkkäuninen sekä nukahtamisen vaikeus.

Vastaus 

Hei,

Valitettavasti meillä ei ole käyttössä asiantuntijalääkäriä, joka osaisi vastata kysymykseesi. Suosittelemme kertomaan näistä kirjoittamistasi asioista neuvolalääkärille. Hän tuntee varmasti lapsesi tilanteen hyvin, ja osaa antaa ohjeet lapsen kehityksen seurantaan sekä tarvittaessa lähetteen erikoislääkärille.

Ystävällisin terveisin,
Verneri.netin toimitus

--------------------------------

Oliko Verneri.netin neuvonnasta sinulle hyötyä? Palautteesi on meille todella tärkeää!

Vastaa lyhyeen kyselyyn tästä linkistä!