Keskenmenon pelko

Kysymys 

Hei,Raskauteni on aivan alussa (rv 4+5), oireena on ollut rintojen turvotus, etova olo, palelu, lämpö 37-37,3. Nyt kuitenkin herättyäni yöllä huomasin, että rintojen arkuus on yhtäkkiä kadonnut. En muuten huolestuisi asiasta, mutta rintani ovat aina olleet hyvä "mittari" siitä, mitä kehossani tapahtuu eli norm. kuukautiskierron aikana kipeytyvät n. puolivälissä kiertoa ja ovat kipeät aina kuukautisiin asti. Samoin ekassa raskaudessani rintani olivat kipeät alusta asti. Huomasin tämän muutoksen vasta äsken, mitään vuotoa tai kipuja ei ole. Lämpö on edelleen koholla. Voiko olla normaalia vai olisiko syytä tutkituttaa ja voiko näin varhaisessa vaiheessa edes asiaa tutkia (näkyykö ultrassa)? Edellisessä raskaudessani sikiö kuoli kohtuun ilman mitään vuotoja ja siksi nytkin pelkään, vaikka vuotoja tai kipuja ei ole. Kiitos etukäteen vastauksestanne!

Vastaus 

Hei,
Kyllä tämä tilanne voi olla ihan normaalia. Olen työssäni kuitenkin huomannut, että odottavat äidit ovat herkkiä vaistomaan tilanteita.

Jos asia painaa mieltäsi, hakeudu yksityiseen ultraäänitutkimukseen. Se voidaan tehdä noin viikoilla 6-7. Kunnallinen terveydenhoito hoitaa vain lääketieteellisesti hoitoa tarvitsevia asiakkaita.

Onnea toivottaen,
Tuula Ekroth
terveydenhoitaja