4vuotiaan tytön päänympärys

meillä tytön päänympärys on vain 41,5cm ja tyttö täyttää kesällä neljä........touhuaa ja ei mitään poikkeavaa kehityksessä tekee kaikkea mitä muutkin lapset...on kuvattu aivot ja saumat pariinkin otteeseen ja kaikki mahdolliset testit on tehty ja kokeet...mutta pää ei vain suostu kasvamaan muutenkin tyttö on pieni ja siro....onko teillä joillain kokemusta tämmöisestä olisin iloinen jos kirjoittelisitte jotain rupeaa itsellä kohta pää sekoamaan kun ei kukaan tiedä mitään ei lääkäritkään...voiko se olla perinnöllistä..itsellä jotain 56cm päänympärys äidillä noin 52cm..anopilla pää oli 48cm voi olla ehkä vähä alle...

Hei!

Meillä on kesäkuussa 2 vuotta täyttävä tyttö, jolla on diaknosoitu mikrokefalia (eli pieni päänympärys). Päänympärysmittaan kiinnitettiin huomiota heti syntymän jälkeen, kun olimme osastolla valohoidossa keltasuuden takia. Tyttömme oli täysiaikainen vauva ja päänympärys oli 30 cm. Tällä hetkellä neidin päänympärys on 41,9 cm. Syytä pään pienuuteen on yritetty selvittää kaikilla mahdollisilla tutkimuksilla (kromosomit, kallonsaumat, pään magneettikuvat, aivosähkökäyrät...). Syytä ei ole löytynyt. Neitimme kehitys on viiveessä, joka osa-alueella, mutta etenee koko ajan. Puhetta ei vielä tule, ei syö itse, kävelee puitamyöten... Käymme säännöllisesti neurologin ja fysioterapeutin luona kontrolleissa. Meille on sanottu, että pelkästään pieni pään ympärys ei vielä tarkoita mitään, mutta silloin on suurempi riski kehityshäiriöihin kun niin sanotun normaalin pään koon omaavalla.

Tsemppiä ja voimia! Teidän tilanne vaikuttaa hyvältä, koska tyttönne on kehittyny ikätasonsa mukaisesti. Mutta kokemuksesta tiedän, että kaikki tutkimukset ovat raskaita samoin epätietoisuus.

jenni

Vastaa viestiin