Aikuisena kehitysvamma diagnoosi

Hei,
Onko kenelläkään kokemusta, että saa vasta aikuisena diagnoosin lievä kehitysvamma, meidän perheessä tämä koettiin tänään. Avovaimoni on 21 v. ja todettiin lievästi kehitysvammaiseksi lukemis ja oppimisvaikeuksien takia, tämä todettiin eri testeissä. Hän on käynyt erityiskoulua ja valmistunut ammattiin mukautetussa koulutuksessa. Ollaan tunnettu kolme vuotta ja meillä on nyt yhteinen 2 v. poika. Tulevaisuus mietityttää, mutta melko hyvin arki on sujunut, oma-aloitteisuus jne. teettää kovasti työtä, katsotaan mitenkä diagnoosin jälkeen jos avo pääsisi mielekkääseen kuntouttavaan työhön...

Hei,
Avovaimosi on silti edelleen sama ihminen, kuin ennen diagnoosia. Kirjoitit: "Tulevaisuus mietityttää, mutta melko hyvin arki on sujunut.." Olisiko tulevaisuus mietityttänyt silti, vaikka koskaan ette testeissä olisi käyneetkään ja diagnoosi olisi jäänyt saamatta?
Hän tarvitsee nyt sinua enemmän kuin ennen. Ei siksi, että on "kehitysvammainen", vaan siksi, että on varmasti henkisesti rankkaa saada kuulla jotain tuollaista. Minä-kuva voi hetkeksi hämärtyä. "Enkö minä olekaan se, joksi olen itseni kuvitellut. Enkö tunnekaan itseäni?"
Rakkaus voittaa esteet. Auringon paistetta Teille, koko perheelle pilvisinäkin päivinä.

Vastaa viestiin