Ammunta

Onko ammunnasta haittaa/vaaraa sikiölle? olen viidennellä kuulla raskaana ja kyseessä 9mm pistooli. Päivän kestävä ammunta.

Moikka,

mieleeni tulee tuo kuulo. Milloinkahan sikiön korva kehittyy ja kuulee? Ja onko äänenvaimennin? Muuten ei pitäisi haittaa olla, kun tuo "iskuvaikutuskin" taitaa jäädä äidin kehossa pieneksi.
Onnea odotukseen!
Koviin ääniin liittyen Vernerin Tietoa odottajille -neuvontapalstalla kysyttiin aikoinaan seuraavaa, johon terveydenhoitaja Tuula Ekroth antoi vastauksen.

Sikiön kuulo ja kovat äänet

Hei! Olen nyt raskausviikolla 34+2. Olimme eilen ravintolassa järjestetyssä urheilutapahtumassa. Tapahtuman kuulutukset ja välimusiikit tuntuivat minusta erittäin kovaäänisille ja mieltäni alkoi askarruttaa sikiön kuulo. Voiko kovista äänistä aiheutua vaurioita hänen kuuloonsa? Koville äänille altistumista kesti noin kaksi tuntia. Kiitos jo etukäteen.

Vastaus:

Hei!

Tuossa vaiheessa raskautta sikiövauva kyllä kuulee jo hyvin ja reagoi myös. Suuret rock-konsertit ehkä jättäisin väliin. Toisaalta meillä olisi kyllä paljon kuulovammoja, jos kaikesta melusta sitä aiheutuisi. Meluhan ei ole vielä tupakansavuisen työympäristön tavoin erityisäitiysloman aihe. Ei siis syytä huoleen, mutta lapsi on hyvä suojata korvatulpilla isossa melussa, esim. konserteissa.

P.S. Lapsivesi kuitenkin suojaa hyvin lasta monilta asioilta, kuten äidin oma kehokin.

Vastaa viestiin