apuaaaaa

Miten suhtaudutte vammaisuuteen?,ja mitä ero on kehitysvaimmaisilla ja fyysinen vammainen?

mitä tarkoitat vammaisuudella. mielestäni kehitysvammainen on syntyestään saakka oleva.
fyysinen vamma tulee vasta vamman sattuessa esim.tapaturmat. on sitten kehitysvammainen tai fyysinen vamma niin kaikki me olemme ihmisiä.
ihmisten erottelu sairaisiin ja terveisiin on pikkusieluista.jos joku haluaa pitää itseään parempana kuin vammainen ihminen niin kannattaa vakavasti miettiä kuka se vammanen oikeastaan onkaan???? kaikilla on oikeus nauttia elämästä siinä määrin kuin se on heille mahdollista.tämä kommentti ihmiseltä jolla on kehitysvammainen tyttö.
Kehitysvammaisen pääasiallinen vamma tai toimintaa rajoittava tekijä on ymmärryksen alueella. Yleensä se on olemassa jo sikiökaudelta ja tulee esille pikkuhiljaa kun lapsi ei opi kaikkia asioita kuten yleensä lapset oppivat. Usein jo liikkeelle lähteminen, puhe jne. viivästyy. Joskus kehitysvamma todetaan heti syntymän jälkeen. Lisäksi myös kehitysvammaisella voi olla myöskin joku fyysinen vamma tai sairaus. Kehitysvamma todetaan aina ennen 18 vuoden ikää.
Fyysisesti vammainen ymmärtää asiat normaalisti, vaikka vamma voi vaikeuttaa monien taitojen oppimista hänellä esim. jos on liikuntavamma se hankaloittaa liikkumaan oppimista ja voi johtaa vaikka elin ikäiseen pyörätuolin käyttöön.
Voi olla kuulo- tai näkövamma ja paljon muuta.
Fyysinen vamma voi olla syntymästä saakka tai se voi tulla myöhemminkin missä iässä vaan tapaturman tai sairauden seurauksena.
Arvostan kovasti kaikkia vammaisia ihmisiä tunnen heitä paljon ja jokaisella vammastaan huolimatta on minulle jotain annettavaa.
moi on sitten kehitysvammainen tai fyysisesti vammainen niin ne ihmiset on arvokkaita meille kaikille.voimme oppia heistä paljon
Kuin veteen piirretty viiva. Mielestäni lääkäri tekee diagnoosin ja sitten ympäristön hyväksyminen alkaa. Toisten ihmisten ei pidä arvostella toisia lääkärin tekemän diagnoosin perusteella. Itse en pidä kaikista ihmisistä, en kaikista vammaisista enkä kaikista terveistä ja se johtuu enemmänkin heidän persoonallisuudestaan kuin diagnoosistaan / ei diagnoosi ihmisestä

Vastaa viestiin