auto liikuntavammaiselle lapselle

Osaisiko, joku antaa käytännön neuvoja miten toimia kun perhe tarvitsee autoa, jolla voisi kuljettaa liikuntavammaista lasta rattaissan.(Rattaan korkeus 130 cm)
Olaan harkittu berlingoa tai caddya matalalattiaversiona, mutta kaupungilta tuli yllättäen hylkäys muutostyöhakemukseen. (kaupunki on kuitenkin myöntänyt toisille perheille vastaavanlaisen muutostyön aikaisemmin)
Eräs yrittäjä, joka asentaa pakettiautoihin pyörätuolihissejä kertoi, että kunnat mielummin myöntävät hissin, koska se myöhemmin tarvittaessa siirrettävissä toiseen autoon verraten matalalattiaversioon.
Jotenkin tuntuu kummmalta, että meidän pitäisi ostaa iso diesel-auto kun kuitenkin autossa matkustajia rattaissa istuvan lisäksi ainoastaan kolme muuta perheenjäsentä.
Yrittäjä, suositteli hankkimaan hiacen tai transporterin... johon voidaan asentaa pörätuolihissi ja lisäksi tehdä muut tarvittavat muutostyöt ( lämpöeristys ja verhoilut ja mahdollisesti ikkunoita). Näitä muutostöitä meidän kotikuntakin on kuulemma hyväksynyt.
Ihmettelen, tuleeko hissi, verhoilut, lämpöeristykset ym. muka halvemmaksi kuin matalalattiaversion muutostyö, joka noin 14 000 e.
Onko, jollakin omakohtaista kokemusta asiasta? Dieselvero on aika korkea tuon kokoisista autoista, mutta asiassa on taas, joku porsaanreikä. Eli jos auto voidaan rekisteröidä pakettiautoksi... dieselvero on noin 100 euroa vuodessa. Mutta tässä tilanteessa trafilta pitää hakea jonkinlainen ennakkopäätös asiasta.
Olisin tiedoista todella kiitollinen!

Vastaa viestiin