Cytomegalovirus

Hei!

Nyt alko tätä mammaa huolettaa, en löytänyt mistään oikein vastausta eikä lääkäreiltäkään saa juuri minkäänlaista vastausta, eli siis tyttäreni syntyi v.02 ja häneltä otetussa virtsanäyttäästä löydettiin tuo virus,olin sairastanut raskaus aikana primäärin infektion, ja tytterlleni aiheutui tästä kuulovamma sekä neurologisia vaikeuksia mm.oppimisvaikeuksia ja muistiongelmia jne jne.. ei kuitenkaan kovin vakavana, lääkärit pelotteleivat jopa kuolemalla ja vaikealla kehitysvammalla.

Nyt olen raskaana rv 28+4 ja mietin että onko nyt tulevalla vauvalla myös tuo infektio? vai tuleeko minulle oireita mikäli uusiutuu? Entä tartuttaako tyttäreni tuota cmv:tä edelleen? (olemme kuitenkin syöneet/juoneet varmaankin jossain vaiheessa samasta lasista tms )en ole edes ajatellut koko asiaa tämän raskauden aikana,nyt tuli sitten mieleen ja ihan mieletön huoli :((

Jos siis jollain on kokemuksia/tietoa niin kertoisitteko?

Hei
Minulla on yksi cmv lapsi ja kun rupesin odottamaan hänen pikkusisartaan niin hoitava lääkäri konsultoi virus asiantuntioita ja he sanoivat riskin olevan lähes olematon, että uusinta tartunta aiheuttaisi sikiölle vaurioita. Sinuna olisin huolehtimatta cmv:stä ja nauttisin raskaudesta.
Meille on syntynyt kaksi täysin tervettä lasta cmv vauvamme jäljeen. Onnea odotukseen :)

Vastaa viestiin