Downin perhesijoitus

onko joku antanut lapsensa sijaisperheeseen taI JOPA ADOPTOINUT. ITSE MIETIN TÄTÄ MONESTI JA IHAN OIKEASTI JOS ASIAT EI ALA LUISTAA ANNAMME LAPSEN JOKSIKIN AIKAA JOHONKIN HOITOKOTIIN. OLISIKO KOHTALOTOVEREITA?

Hei,

varmasti joku on toiminut näin. Ette varmasti olisi ensimmäisiä. Lapsen voi antaa kokonaan sijaisperheeseen tai antaa adoptioon myös. Nämä päätökset ovat pitkäaikaisia tai pysyviä. Lasta ei jatkuen vaihdella perheestä toiseen, vaan hänelle pyritään saamaan pysyvä koti.
Laitoshoito on hyvä vaihtoehto jos tuntuu ettei voimat riitä. Silloin koti on edelleen omassa kodissa, mutta lapsi on laitoksessa tai hoitoperheessä osan ajasta, vaikkapa 2+2 viikon jaksoissa.
Onkohan teillä riittävästi tukea vammaispuolelta tms? Sieltä pitäisi noita jaksamisasioitakin kyllä selvitellä. Ja järjestää tukitoimia yms. Heidän pitäisi paneutua noihin asioihin, jitka eivät tunnu luistavan. Tosin downlapsen äitinä tiedän, että valtavasti saa välillä vääntää noita asioita. Ja siltikään kaikki asiat ei kuitenkaan luista niin kuin itse toivoisi. Mutta suurimmaksi osaksi meillä kuitenkin on asiat ihan hyvin.
Jaksamisia kovasti teille!
heippa,

"terveille" lapsille on olemassa ns. tukiperheitä, johon ne voi mennä vanhempien niin halutessa vaikka viikoksi kuussa tms. Syynä voi olla erityislapsi tai vanhemman jaksamisen tukeminen esim kriisin aikana. Tukiperhettä haetaan sos. viraston lastensuojelun kautta. Kyseessä ei kuitenkaan ole huostaanotto eikä mitään sinne päinkään, vaan "avohuollon tukitoimi" jolla pyritään siihen että kaikilla olisi hyvä olla ja lapsella vanhemmat jotka saa välillä levätä :) En tiedä onko down-lapsille tarjolla tukiperhettä teidän kunnassa mutta kannattaa kysyä.

t. sossu

Vastaa viestiin