EEG:stä

Mitä kaikkea voi tarkoittaa, että lapsella on uni-EEG:ssä yleishäiriö? Lapsellani on perinnöllinen sairaus, mutta kaikilla tätä sairautta sairastavilla ei ole ollut tätä häiriötä.

on EEK löydös, jossa siis EEG on epänormaali kun tarkastellaan vain normaalin kriteereitä. 10 % :lla terveistä henkilöistä on yleishäiriötä EEG:ssä. Ei ole siis sairaus tai vamma. Ei aiheuta myöskään kumpaakaan. Ei vaadi hoitoa.
Kun lausunnossa on merkintä yleishäiriö, niin se tarkoittaa, että mitään purkauksellista ei lausunnon mukaan ole, eli ei epileptistä.
Siis normaalivariaatio tuo yleishäiriö, ei tarvitse huolestua. Se on vaan sellainen sovittu sanonta, joka usein kuitenkin huolestuttaa ihmisiä.
Kiitos vastauksestasi! Lausunnossa luki tarkalleen, yleishäiriö lähinnä maturaatioviiveeseen (=henkinen kypsyminen) sopien. Lapsellani on etenevä kehitysvammasairaus. En enää muista sanoiko lääkäri tuosta EEG:stä mitään, olin niin sekaisin kun sain diagnoosin. Toisaalta tutkimukset ovat vielä kesken. Pitää vielä kysyä lääkäriltä tarkemmin, vaikka vastauksesi perusteella aihetta huoleen ei ole.
Mitä tarkoittaa: löydöksenä poikkeava EEG. Parhaassa vireystilassa taka-alueelle painottuvaa hajallista hidasta toimintaa korostuneesti, joka sopisi lievään yleishäiriöön.

Vastaa viestiin