Erityishoitotuesta

Millaisilla diagnooseilla ja muilla perusteilla saa erityishoitotukea? Itse hain lapselleni, mutta ei myönnetty, vaikka lääkäri lausunnossaan kovasti asiaa puolsi. Harmittaa, kun tuntuu, etten osaa kuvata raskasta arkeame tarpeeksi hyvin. Mikä neuvoksi? Kirjoittakaa kokemuksia. Olisin tiedosta kiitollinen!

Moi!
Harmi, että kela ei myöntänyt teille erityishoitotukea. Oletko ajatellut valittaa päätösestä? Jos, niin kannattaisi ehkä mennä ihan henkilökohtaisesti viemään kirjallinen valitus ja sen lisäksi varata etukäteen käsittelijälle aika, jolloin voisit vielä sanallisesti kertoa teidän tilanteestanne. Sellaisen neuvon olen kuullut, että kannattaa selvittää esim. koko päivän toimet lapsen kanssa aamusta iltaan yksityiskohtaisesti (vaikka tuntuu itselle aivan itsestäänselvyyksiltä) ja rehellisesti. Käsittääkseni kela:ssa verrataan esim. hoidon sitovuutta vastaavanikäiseen terveeseen lapseen eli sekin kannattaa pitää mielessä omaa selvitystä kirjoittaessa esim. lapsi ei osaa pukea itsenäisesti vaan hänet on puettava tms. Kaikki terapioihin viemiset, vamman johdosta käytävät kontrolli- ja lääkärikäynnit, apuvälineiden sovitukset ym. kannattaa ehkä myös mainita siis kaikki jutut, mitä ei tarvitsisi tehdä, jos lapsella ei olisi vammaa/sairautta.

Taisi tulla aika ympäripyöreitä ohjeita...mutta toivottavasti saat niistä edes jotain "irti"!
t. satu
Kannattaa myös mainita, jos on jatkuva valvonnan
tarve ja mitä tapahtuu, jos on ilman valvontaa,
esim sotkee paikkoja tai joutuu vaaraan.
Hoitotuet on yleensäkin vaikea saada ja tasoja
vähän. Kehitysvammaiset saa alintakin hoitotukea, jota saavat myös lapset, joilla
on yökastelua. On kehitysvamma kyllä useampaan
elämänalueeseen vaikuttava juttu kuin yökastelu!
vaikuttava.vamma

Valita päätöksestä!

Kuvaile se vaikein päivä arjessanne omin sanoin yksityiskohtaisesti.
Meillä on down lapsi jolla liitännäissairauksena sydän vika jota ei voi korjata. lapsemme on sekänäkö-kuulo että liikuntavammainen. Ei puhu on vaipat ja on syötettävä ja kannettava kaikkeen. Ja nyt lisänä epilepsia ja keliakia. ja veren virtausongelmia.
Siis tällainen lapsi sai korkeimman erityishoitotuen ja kerta heitolla 16 vuotiaaksi saakka. että voit verrata tähän.
Lisäksi hänen vierellään oikeastaan valvotaan koko ajn ja vaatii sitä täyden pyöreän vuorokauden.
just joo,tämä suomen ihana valtio =(

Vastaa viestiin