Erityislapsen kuljetus päiväkotiin...

Tietääkö kukaan minimi kilometrimäärää tai yleensä asiasta. 4,5v. Down tytöstä on kyse.

Itselle ei olisi tullut mieleenkään, mutta kuulin ohimennen asiasta, en mitään tarkkaa.
Ajattelin, jos täällä kokemusta asiasta jollain.
Olen vain koulukuljetuksesta kuullut.

Sain jo vastauksen sosiaali puolelta. Ei onnistu ainakaan meillä. Koulu sitten erikseen.
Jos jollain on kuljetus, voi tietenkin kertoa, matka on varmaan jotain kilometrejä...mahdollisesti.
Minun tietääkseni jos on kuntouttavasta päivähoidosta kyse niin saa kyydin. ja ilmainen on vielä se päivähoito.
tiedän myös että on saanu kyydin vaikka ei keva diagnoosia olekkaan. outoa kyllä kysy lakiasia mieheltä tai neuvonta puolelta siellä ainakin tiedetään, minä en ainakaan jättäisi asiaa tuohon.
Tsemppiä sinne
Päivähoito maksaa ihan minun tulojen mukaan, ei ole ilmaista.
Integroidussa ryhmässä on, ei erityisavustajaa, aika omatoiminen, puhe (ei puhu, tuliviittomat) tällä hetkellä se suurin asia, sanoja tulee yksittäin.
Sosiaali puolelta otti selvää ja näin oli asia,ettei onnistu. Tosiaan koulukuljetus on eri asia.
Kiitos kommantistasi.
Missä päin Suomea asustelette? Eri kunnissa on eri systeemit maksullisen päivähoidon suhteen. Lain mukaan kehitysvammaisen lapsen tulee saada päivähoito kuntoutuksena ja se tulee olla maksuton. Lain mukaan myös kuntoutuksellisen päivähoidon matkat on korvattava tai kyyti järjestettävä. Itse taistelin juuri kunnassa läpi tuon ilmaisen päivähoidon, eivät ennen meidän kuntaan muuttoa olleet olevinaan edes kuulleet asiasta.
Hei,asutaan Helsingissä,eikä minulle kyllä kukaan mistään ilmaisesta ole puhunut ja sentään olen monen sosiaalipuolen hlön kanssa ollut tekemisissä (kiertävä erityislastentarhanopettaja,sosiaalityöntekijä,omaishoidontukihlö,puheterapeutti jne.). Ja tietäähän ne siellä laskutuksessa, että kyseessä on down tyttö.
Tosin matkaa ei ole kuin 1,5km. mutta sekin ihan raskasta, varsinkin talvella (ei ole autoa).
Ilmeisesti meillä ei ole sitten kuntoututtavasta päivähoidosta kyse. En tietenkään tiedä muuta, kuin mitä mulle kerrotaan.
Kiitos sulle, taidan meilata sos.hlölle ja kysyä tota.
(1,5v. ollut tarhassa).
Hei
meillä kuljetetaan kehitysvammainen 4,5v poika taksille päivähoitoon, eikä siinä asiassa ole ollut mitään vääntämistä. anomuksen tein sossuun ja päätös tuli aika nopeasti jopa. Kuntouttava päivähoito on oltava maksutonta, vaikka ei kehitysvammadiagnoosia olekaan, eikä sillä onko vanhemmat kotona vai ei ole mitään merkitystä. Ite olen saan nut takautuvasti hoitomaksuja takaisin, kun vein jutun kuopion hallinto-oikeuteen.
tsemppiä
Ahaa, kiitos viestistäsi Minna.
Meillä ei tosiaan ole puhuttu mitään kuntouttavasta päivähoidosta, ei ilmeisesti päivänselvää ole jokaisen downin kohdalla, kai mulle olis kerrottu, kun kotonakin käyty monia kertoja (sos.työntekijä/t). Neiti on aika omatoiminen, nyt alkanut enemmän höpöttämään, yrittää matkia sanoja. Vähän ihmetyttää eri toiminnat eri kaupungeissa.
Pitäskö taas kysyä, että miks meillä näin?
Maksan siis tulojen mukaan, eikä kuljeteta.
Hei!
Kunnat soveltavat näitä pykäliä kukin omalla tavallaan. Aika yleistä on, että jos lapsi joka tapauksessa tarvitsee päivähoitoa (vanh. työ tai opiskelu tms) niin silloin normaalimaksut tulojen mukaan ja vanhemmat itse huolehtivat kuljetuksesta. Tällöin ei kuntouttava merkitys paina mitään. Tätä on hyvä perustella ns. normaalipalveluperusteella.
Ahaa, ok.
Uskon,että olis kai mulle kerrottu mahdollisuuksista (kuljetus,maksut).Eikä kuntouttavasta olla puhuttu. Töissä käyn.
Minä vielä:) Puhuin sos.työntekijän kanssa (joka hoitaa meidän asioita). Meidän kohdalla ei ole kuntouttavasta päivähoidosta kyse ja tosiaan eri kunnissa eri jutut.
Eli meidän kohdalla menee ihan oikein nyt. Sitten kun aloittaa koulun (tai esiopetuksen muualla) sinne on kuljetus.
Kiitoskset kaikille kommenteista. Kiinnostaa yleensäkin down lapsien asiat.

Vastaa viestiin