erityislapsi ja ainainen rahapula

LUin tuolta taaenpaa masennuksesta ja siihen ei aina tarvita erityislasta mutta meillä on jatkuva rahapula. Tilit pitkästi miinuksella ja valoa ei paljon näy. Miten olette itse selvinneet tällaisesta ajasta? mitä neuvoja annatte. Kunhan olisi tonni rahaa että pääsisi laskujen kanssa taslle jaksaisi nauttia lapsestakin. Mutta miten jos kokemuksia niin neuvokaa.

Totta puhut, aina saa olla senttiä venyttämässä! Onneksi tuo lapsi ei ole niin tarkka siitä, mitä sille päälle pukee ja muutenkin on vähään tyytyväinen.
jaa? onko mahdollista hakea hoitotukeen korotusta? entä sosiaalitoimisto?
hoitotuki on ainakin meillä jo korkein, sosiaalitoimisto ei auta missään. Ei se nyky päivänä mitään auta.
hoitotuki on ainakin meillä jo korkein, sosiaalitoimisto ei auta missään. Ei se nyky päivänä mitään auta. huom jos joku sosiaalitoimistosta jotain saa niin kertokaa mitä sieltä saatte. mitä saatte heidät maksamaan.
Tämän varmasti jo tiesitkin mutta mainitsen silti, mikäli perheen tulot ylittyvät ,eivät jakele kyllä mitään laskujen maksuun.Oletko muuten käynyt sossun sivuilla laskemassa itse laskurilla tulot ja menot.Itse olen saanut reseptilääkkeisiin kuten kasvuhormooniin soppalasta maksusitoomuksen, jolla sain ostettua lääkkeet. lääke kustannukset olisivat itselleni ollut noin 1000e.Helpotti kummasti tätä vuotta kun omavastuu on nyt täynnä kelalle.Lasten sänkyyn sain myöskin 100e ja pyykinpesukoneeseen maksusitoomuksen 300e.Kun hain lääkkeisiin apua tuloni olivat sen verran isommat, ettei muita apuja tullut , mutta lääkkeisiin sain.
Jos vertaa tilannetta että lapsi ei olekaan "erityis" menot ovat usein samat kuluu vaatteet ja ruokaa ja joskus lääkkeitäkin ja ne harrastus menot ovat ihan eri kuin tällä er. lapsella. Mutta ei tule mitään hoitotukia tai muuta rahaa kuin lapsilisät jotka saa myös er. lapsista.
Kun lapsi on nuori 17 v. esimerkiksi tältä tavikselta loppuu lapsilisä hän käy vielä koulua ja tarvitsee rahaa ja osaa myös kuluttaa ihan erilailla kuin tyo erityis sisarus.
Mutta er. nuori saa yhä hoitotukea ja kuntoutusrahaa jolla maksaa menonsa ja harrastuksensa.
Molempia perheessä kasvattaneena olen kokemuksesta nähnyt että näitä "erityis"lapsia tuetaan kelan toimesta ja joskus myös sossunkin esim. omaishoidontuella. Mutta ei näitä taviksia vaikka kulutus heillä on ihan eriluokkaa.
Hei!
Totta puhut, monenlaisia 'ylimääräisiä' rahoja saa erityisestä. Kuitenkin ainakin meillä erityisestä on monia sellaisia menoja, mitä ei tavis-veljestä ole. Harrastusvälineetkin ovat osin erityisiä ja hinnaltaan käsittämättömiä.

Sinulle, joka mietit miten rahat riittäisivät, onko teillä kaikki teidän tilanteenne mukaiset tuet? Tilapäiseen tiukkuuteen minulla toi valoa, kun tiesi, milloin työt alkaa. Sitä ennen olin koonnut paperille kaikki säännölliset 'tulot' ja niiden maksupäivät. Näin saattoi odottaa tyyliin lapsilisän tultua maksan tuon, hoitotuen jälkeen tuon jne. Kotona ollessani elimme halvemmalla kuin työssä ollessa. Oli mahdollisuus käydä kirppareilla, tehdä itsekin jotakin, ruoka tuli halvemmaksi kun ehti itse laittaa ja leipoa jne. Ystävien kanssa kierrätettiin paitsi lasten tavaroita, myös lehtiä ja kirjoja. Kirjastoa käytin monipuolisesti. Pienistä asioista nämä säästöt koostuivat. Jatkuva menojen/tulojen yhteensovittaminen kiristää pinnaa. Helposti ärähdän terveelle lapselle ostotoiveista, "kun kaverillakin on". Tai kun joku juttu menee rikki, vaikka vahingossakin, näen euron kuvat silmissäni. Näin ei pitäisi olla!

Vastaa viestiin