Etuudet, miten saatte???

hei.Mielenkiinnolla kyselen teiltä vammaisten lasten vanhemmat, miten olette saaneet kunnaltanne,valtiolta jne teidän lapselle ja teille laki sääteiset etuudet? Onko tulleet hyvin hakemuksenne perustella vaikko paperi sodan kautta?

Täällä meillä "keski-suomessa" etuuksia saatiin alussa aikas "helposti" papereita täyttämällä. Mutta kun lapsi kasvaa, ja vaatimukset myös sitä mukaa, sitten joutuu jo taistelemaan oikeuksistaan. .joistakin aika kiivaastikin...
Olen itse Lh.opikelija ja valmistun joulukuussa vammaispuolen kolutusohjelmasta ja asiat kiinnostaa, kun mitä olen tehnyt kentällä töitä,melkeimpä kaikki joutuu pitään käsin hampain kiinni oikeuksitaan ja saavatko sitten edes??? Vipe, mihin olet törmännyt itsetuuksissa( en ole utelias, vaan halua pitää tulevaisuudessa heidän puolta jotka eivät itse siiihen välttämättä kykene.)
Meillä täällä pohjanmaalla saatiin tapella ja uhataan laitokseen laitolla että saatiin omaishoidontuki että hoitotuet juoksemaan. Nyt sitten hoitotuki erityishoitotuki ja myönnetty 16v. saakka. Omaishoidontuki se kortkein. Ilmainen kuntouttava päivähoito ja iltapäivä hoito. Samoin ilmaiset taksikyydit. Ilmaiset vaipat. Ilmaiset vapaat 3kpl/kk. Eli nyt on hyvin käytännösä omaa hoitovastuuta jää todella vähän. Mutta etuuksia rahassa tulee lapsen kautta n. 950e/kk.
Itse ole miettinyt ja pohtinut noita 3 vrk/kk vapaita, ymmmmmmm, melko vähän, kun ajattelee , että olette 24h vrk paikalla ja hoitamassa.Ois täällä Suomessa kyllä paljon paramtamisen varaa tällä saralla ja ajatella sitä vanhempien,omaishoitajien jaksamistakin joskus.Lämpöistä syksyä kaikille =) jaksajille.

Vastaa viestiin