Gastorstooma; kysely vanhemmille

Hyvä vastaanottaja

Olen sairaanhoitajaopiskelija Turun ammattikorkeakoulusta. Teen opinnäytetyöni aiheesta gastrostooma, tavoitteena tuottaa gastrostooman hoito-ohjeet Varsinais-suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymälle. Hoito-ohjeet on tarkoitettu uusien työntekijöiden sekä alan opiskelijoiden perehdytykseen. Ohjausmateriaali valmistuu PowerPoint-tiedostona.

Olen ottanyt yhteyttä Verneri.net verkkopalveluun sekä AH-potilaiden potilasyhdistykseen. Teidän yhteystietonne löytyivät tätä kautta. Haluan saada ohjausmateriaaliin mukaan vanhempien näkökulmaa, toivon, että vastaatte sähköpostitse kyselyyni. Vastaaminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Vastaustyyli on vapaa!

Yst.Terv. Outi Tuominen, sairaanhoitaja opiskelija (hoitotyö)
Turun ammattikorkeakoulu,
Salon toimipiste
outi.a.tuominen[ät]students.turkuamk.fi

********************************************

1. Oletko lapsen äiti, isä joku muu?

2. Miksi lapsellesi on laitettu gastrostooma ?

3. Minkä ikäisenä lapsellesi laitettiin gastrostooma ?

4. Miten teidät perehdytettiin, kun lapselleni päädyttiin laittamaan gastrostooma, saitteko käyttöönne esim. kirjallista materiaalia?

5. Jos ette kokeneet ohjauksen olleen riittävää, mitä olisitte toivoneet lisää?

6. Mitä olisit halunnut tietää? Voit esittää vastauksesi myös kysymysmuodossa, esim. ”Kauanko letkuttamisen tulee kestää?”

7. Kertokaa niistä kotona eteenne tulleista tilanteista, joissa huomasitte, ettei teillä ole asiasta riittävästi tietoa tai tunsitte olonne epävarmaksi? Tilanteet voivat olla hyvinkin arkisia tai liittyä gastrostooman hoitoon, letkutukseen, irtoamiseen jne.

8. Vaihdatko itse lapsellesi gastrostooma letkun/napin?

9. Mikäli et vaihda, osaatko kertoa miksi?

10. Mikäli lapsellasi oli ensi alkuun nenämahaletku, osaatko verrata näitä keskenään esim. edut ja haitat kotihoidossa?

Kiittäen, Outi Tuominen

[Huom! Tämä viesti on siirretty lakkautetulta keskustelualueelta. Alkuperäinen viesti on kirjoitettu 26.12.2007. Terveisin Vernerin verkkotoimitus.]

Vastaa viestiin