haastava käyttäytyminen

Hei!
Onko vinkkejä siihen, miten voitaisiin puuttua Down-pojan sylkemiseen ja läpsimiseen. On koitettu torua, jättää huomiotta ja vaikka mitä, mutta mikään ei pure!Naama virneessä jatkaa sylkemistään ja joskus tuntuu, että koko päivä menee negatiivissävytteisesti. Lapsi saa huomiota kyllä muutenkin kuin silloin, kun toimii ikävästi.

Hei!
Meilla ei down-tyttoseen (6 v) tehoa toruminen, huomiotta jattaminen tms "negatiivinen" kaytokseen puuttuminen. Sen sijaan vetoamme tyton empaattiseen puoleen, esim. "aiti on surullinen jos teet noin" tai "sisko on surullinen jos lapsit, se satuttaa". Muutenkin ihan puhumalla tyton saa tekemaan melkein mita vaan - mutta ei torumalla! meidan neiti ainakin tekee ihan painvastoin jos toruu (tuo virne kuulostaa niin tutulta...), tai sitten loukkaantuu itse. Muutama kk sitten tytto paatti ettei osaa enaa itse syoda vaan aidin/isan oli syotettava (vaikka on aina ollut todella omatoiminen ja syonyt itse ihan pienesta pitaen), ja kun vihdoin tajusin sanoa neidille etta jos han soisi itse niin aiti ja isa olisivat tosi onnellisia niin homma lahti taas sujumaan.
Viestistasi ei kaynyt ilmi minka ikainen poika on, mutta kylla jo nuoremmankin kanssa voi asian saada selvaksi puheen lisaksi omilla ilmeilla (liioiteltu surullinen naama jne).
kiitos vinkistä pitää koettaa meillä myös samaa!!! Kehitysvammaneuvolan psykologilta tuli vain ohje koeta rauhoittaa lasta...mutta ei miten!! Meillä ei down vaan harvinainen kromosomideleetio ja lievä kehitysvamma!
Kiristys ja lahjonta on ainoat jotka meillä tehoaa kovan paikan tullen. Lapselle mieleiset asiat ovat palkintoja jotka poistetaan jos lapsi lyö. Meillä jos lapsi lyö hän ei saa pelata koneella sinä iltana. Tässä kannattaa olla täysin tiukka jos tuloksia haluaa. Huutavalle ei anneta periksi vaan laitetaan korvatulpat itselle. Hyvästä käytöksestä seuraa palkinto: saa pelata, pääsee puistoon tms. Kun viikon on kunnolla pääsee viikonloppuna mieleiseen paikkaan tai saa pizzaa tms. Asian voi selvittää lapselle piirrosten tai pictojen avulla: piirretään kuva huonosta käytöksestä ja sen seuraus esim: nyrkki lyömässä ja seurauksena kuva tietokoneesta jonka päällä rasti. Sitten kuva "kiltti" ja viereen seurauksena kuva jossa lapsi pelaa tietokoneella. Voi käyttää myös tarrataulua, johon lapsen on kerättävä vaikka 5 tarraa. Hän saa jokaisesta lyömättömästä päivästä tarran. Viidestä tarrasta tulee palkinto.

Vastaa viestiin