HCG arvon HIDAS nousu

Hei!
Alkuraskauteni on ollut varsin mystinen. Kuukautiset tulivat myöhässä, ja ehkä hieman niukempina kuin normaalisti. Niiden loppumisen jälkeen meni pari päivää, ja kirkasta verta alkoi tiputtelemaan lähinnä wc-käyntien yhteydessä. Tämäkin "vuoto" loppui noin 1,5 vkon päästä. Olin tehnyt myöhässä olevien kuukautisten vuoksi raskaustestin, joka näytti negatiivista (tämän testin tein kuukautisten loppupuolella lähinnä huvikseni, kun olin testejä kerennyt ostamaan..). Toisen testin tein kun alkoi tuo kuukautisten jälkeinen vuoto, ja se olikin yllätyksekseni positiivinen!

Varasin nlaan ajan ja kerroin tilanteeni. Hcg mitattiin verestä ja se oli 554. Siitä 4 vrk:n kuluttua kontrolloitiin, ja oli noussut ainoastaan 681:een, eli aivan liian vähän. Nyt olen huolissani, että mikä mahdollisesti on vialla. Kohdunulkopuoliseen raskauteen neuvolassa ei uskota, koska mitään ei kohdun ulkopuolella näkynyt, eikä minulla ole mitään kipuja ollut. Ultrassa kohdun limakalvo oli paksu, ja jokin tumma alue siellä näkyi, johon mahdollisesti jotain voisi olla tulossa. Tuulimuna on suurin epäillykseni.

Mutta, JOS tämä on ns. oikea raskaus ja alkio seuraavassa kontrolliultrassa löytyy, niin millaiset mahdollisuudet vauvalla on syntyä terveenä? Onko ollut vastaavia tilanteita kenelläkään, ja silti terve vauva on tullut..? Olen lukenut kaiken maailman tiedot kromosomihäiriöistä ja spina bifidoista jne.. Enkä tähän maailmaan tahtoisi kehitysvammaista lasta saada, vaikka suuresti toki kunnioitan ja arvostan niitä vanhempia, joilla tällainen ainutlaatuinen lapsi on! Ja toki tiedän, että aivan valloittavia ja ihania persoonia nämä ihmiset ovatkin. Mutta, jokainen tekee omat ratkaisunsa tällaisissa asioissa, ja niin myös minä...

Suuret kiitokset sinulle, joka tämän viestin luit ja mahdollisesti omasta kokemuksestasi kerrot! =)

Vastaa viestiin